Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afla care sunt efectele secundare ale plantelor medicinale!
Publicat de catre Blogulspecialistului.roNr. vizualizari: 7706 / Rating utilizatori: 2.9 din 5 voturi
In comparatie cu medicamentele, plantele medicinale provoaca mai putine reactii adverse si complicatii. Multe persoane le folosesc ca remedii naturale. Insa, nu orice planta medicinala este intotdeauna sigura de utilizat.
Ceaiurile inofesive pot declansa alergii, iar suplimentele pe baza de plante pot interactiona cu alte medicamente.
De retinut! Aceste remedii naturale nu inlocuiesc tratamentele prescrise de medic. Nu vom apela la preparatele din plante in cazul bolilor infectioase grave.
In general, remediile naturiste sunt sigure daca sunt administrate in mod corespunzator. Trebuie sa aveti informatii de baza despre plantele medicinale si sa urmati cu strictete instructiunile de folosire.
Musetelul are proprietati antiseprice - calmeaza durerile si reduce inflamatiile. Ceaiul de musetel poate avea efecte secundare (coaguleaza sangele) daca este combinat cu aspirina, medicamente antidepresive sau anticoagulante. Nu folositi ulei esential de musetel in timpul sarcinii.
2. Menta este contraindicata celor care sufera de hernie.
Evitati ceaiul de menta daca aveti:
- arsuri la stomac;
- leziuni hepatice severe;
- inflamatie a vezicii biliare.
3.Nu beti ceai deechinaceea daca suferiti de diabet, leucemie sau tuberculoza. Aceasta planta contracareaza efectele medicamentelor. Echinaceea este toxica atunci cand este ingerata in cantitati prea mari.
4. Sunatoarea nu se foloseste in combinatie cu medicamentele antidepresive. Ceaiul de sunatoare scade eficienta pastilelor contraceptive.
5. Sulfina si levantica sunt recomandate pentru evitarea stresului. Cei care iau medicamente anticoagulante trebuie sa evite aceste plante medicinale.
6. In contact cu pielea,
funzele si florile de soc pot provoca iritatii. Socul se foloseste pentru urmatoarele afectiuni: conjunctivite, constipatie, obezitate, pistrui, tulburari hormonale. Boabele de soc, folosite in cantitati mari, duc la intoxicarea organismului.