Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ciocolata neagra previne afectiunile inimii
Publicat de catre Blogulspecialistului.roNr. vizualizari: 3923 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
In ultimul deceniu, mai multe studii au aratat ca ciocolata neagra
este eficienta in prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Consumul regulat de ciocolata neagra ajuta la
scaderea tensiunii arteriale si reduce riscul infarctului miocardic.
Cicolata neagra amaruie contine polifenoli, care protejeaza organismul de efectul radicalilor liberi. Boabele de cacao contin antioxidanti puternici.
Ciocolata neagra
scade presiunea sanguinasi reduce nivelul de rezistenta la insulina.
Ciocolata neagra este mult mai benefica decat cea alba, intrucat contine un numar mai mare de antioxidanti.
Are proprietati antiinflamatoare si antioxidante care regleaza nivelul de insulina si tensiunea arteriala. Ciocolata cu lapte are de doua ori mai putini antioxidanti decat ciocolata neagra.
Ciocolata neagra, numita si ciocolata amaruie, contine unt de cacao, zahar si cacao in proportie de 45-50%. Cu cat concentratia de cacao este mai mare, cu atat ciocolata aduce mai multe beneficii sanatatii organismului.
Nu a fost determinat un anumit gramaj de ciocolata. In medie, cateva bucatele de ciocolata pe zi. Ciocolata neagra contine substante nutritive: carbohidrati, proteine, lipide, vitamine (D, E, H si B12) si minerale (calciu, magneziu, fosfor, zinc si potasiu). Ciocolata neagra
este cel mai sanatos sortiment de ciocolata datorita continutului mare de cacao si al continutului scazut de zahar.
Avantajele consumului de ciocolata neagra:
- reduce tensiunea arteriala;
- imbunatateste circulatia sangelui;
- previne diabetul;
- scade colesterolul;
- previne atacul cerebral;
- intareste functiile celulare;
- nu produce acnee sau iritatii;
- contine vitaminele B1, B2, D, E.
Care sunt riscurile consumului de ciocolata pentru sanatatea inimii?
Medicii recomanda consumul moderat de ciocolata, deoarece excesul ar duce la cresterea in greutate.
Exista mai multe
dezavantaje. Acestea includ:
- riscul de a avea diabet;
- contine grasimi si glucoza in cantitati mari.
Atentie la excesul de ciocolata! Atunci cand alegem o ciocolata trebuie sa citim cu atentie ingredientele, mai exact, concentratia de cacao si continutul de zahar si grasimi.