Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Depresia - tipuri si cauze
Publicat de catre Blogulspecialistului.roNr. vizualizari: 4058 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Exista trei tipuri de
tulburari depresive:
depresia majora, distimia si tulburarea bipolara.
Depresia majora - Dureaza minim 2 saptamani si pot sa apara mai multe episoade depresive in cursul unui an. Daca nu este tratata,
depresia majora poate provoca tulburari ale proceselor fiziologice normale ( hranirea, somnul, nivelul de activitate fizica, capacitatea de concentrare).
Distimia (boala cronica) este o forma mai usoara de depresie care dureaza ani de zile daca nu este tratata (2 ani sau mai mult).
Tulburarea bipolara (depresia maniacala, sindromul maniaco-depresiv) consta in schimbari rapide de dispozitie prin alternarea episoadelor de depresie cu cele de manie.
Depresie postpartum - este mult mai severa si include simptome de
depresie majora. Apare in cazul mamelor in primele luni de la nastere.
Tulburarea disforica premenstruala - simptomele depresive apar cu 1 saptamana înainte de menstruatie si dispar dupa menstruatie.
Depresia atipica - apare la aproximativ o treime din pacientii cu depresie. Simptomele includ mancatul excesiv si somnolenta. Acesti pacienti au tendinta de a respinge persoanele din jur si de a se izola. Care sunt cauzele depresiei ?
Factorii care provoaca depresie:
- alcoolul sau abuzul de droguri;
- evenimente stresante de viata cum ar fi divortul parintilor, un abuz sexual din copilarie, moartea unei rude sau a unui prieten, o boala grava, lipsa locului de munca, izolarea sociala (cauza frecventa de depresie la persoanele in varsta), despartirea de prieten sau prietena;
- afectiuni medicale si tratamente, cum ar fi cancerul, insomnia, administrarea de medicamente care contin steroizi;