Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intoxicatia cu...apa
Publicat de catre Blogulspecialistului.roNr. vizualizari: 7146 / Rating utilizatori: 4.25 din 20 voturi
V-ati intrebat vreodata daca este posibil sa bem prea multa apa? Ce se intampla cu organismul nostru atunci cand depasim cantitatea de apa de care are nevoie?
Stim ca trebuie sa bem 2 litri de apa pe zi, echivalentul a 8 pahare. Insa, atentie! Aceasta cantitate se refera si la celelalte lichide consumate cum ar fi cafeaua, ceaiurile, sucurile sau apa din alimente.
Multe persoane beau apa in mod excesiv. Consumul excesiv de apa poate duce la
intoxicatia cu apa care se mai numeste si
hiponatremie.
Hiponatremia reprezinta diluarea ionilor de sodiu din organism in urma unui consum mare de lichide intr-un timp scurt.
Intoxicatia cu apa este frecvent observata la copiii sub varsta de sase luni si, uneori, la sportivi. Un copil poate ajunge sa aibe intoxicatie pentru ca bea multa apa, ceai sau lapte diluat. Sportivii pot suferi, de asemenea, de intoxicatie cu apa. Din cauza transpiratiei abundente ei pierd atat apa cat si electroliti.
Ce se intampla in timpul intoxicatiei cu apa?
Cand prea multa apa intra in celulele organismului, tesuturile se umfla cu excesul de fluid.
Intoxicatia cu apa produce aceleasi efecte ca si innecul. Dezechilibrul electrolitic si umflarea tesuturilor poate cauza batai neregulate ale inimii, permitand lichidului sa intre in plamani. Umflarea tesuturilor creierului provoaca convulsii, coma si moarte in cele din urma, cu exceptia cazului in care consumul de apa este limitat si se administreaza o solutie salina hipertona (sare).
Intoxicatia cu apa provoaca tulburari digestive si tulburari ale constiintei. Daca tratamentul este administrat inainte de umflarea tesutului, pacientul se poate recupera complet in termen de cateva zile.
Trebuie sa bem apa numai atunci cand ne este sete?
Medicii ne recomanda sa bem apa atat cat simtim nevoia, cu moderatie.
Cea mai buna apa, de pe urma careia corpul nostru are cele mai mari beneficii, care este asimilata cel mai bine de organism este apa structurata - apa care se gaseste in fructe si legume. Asadar, in loc sa optezi in a te indopa cu apa de la robinet sau cumparata de la diversi furnizori de pe piata, opteaza in a introduce mai multe Fructe si Legume Proaspete in alimentatia ta zilnica. Vei simti diferenta garantat!
+
Adauga propriul comentariu aici
CITESTE RAPORTUL SPECIAL GRATUIT
"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special