BlogulSpecialistului → Management si afaceri → Oportunitati de afaceri: Cresterea prepelitelor japoneze
Cum sa castigi 1.500 de euro lunar intr-un spatiu de numai 20 mp
Cresterea prepelitelor japoneze pentru oua si carne este o afacere cu un potential de exceptie, lucru datorat faptului ca oul de prepelita este un medicament extraordinar, care poate vindeca o serie de afectiuni. Este imposibil sa nu fi auzit deja de calitatile iesite din comun ale acestui aliment care inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fara niciun fel de alte medicamente.
Si cand exista o marfa atit de utila si de apreciata de consumatori, este clar ca se contureaza o afacere de zile mari. De altfel, toti crescatorii de prepelite sustin ca viata li s-a schimbat in bine datorita acestei mici pasari: in primul rand, consumul zilnic de oua le-a imbunatatit sanatatea (a lor si familiilor lor), iar in al doilea rand, veniturile pe care le obtin din comercializarea oualor sau a carnii sunt mai mult decat multumitoare.
Piata este complet deschisa acestui tip de produse, fapt care constituie un argument cu greutate in favoarea demararii afacerii cu cresterea prepelitelor. Dar el nu este nici pe departe singurul: astfel, activitatea in sine este una foarte simpla si prezinta alte cateva avantaje importante, adevarate binecuvantari pentru orice potential intreprinzator.
1) In primul rand, nu aveti nevoie de un spatiu pretentios. Ati scapat astfel dintr-un foc de o serie de cheltuieli majore, deoarece o crescatorie de 500 de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de numai cativa metri patrati, ce poate fi amplasat oriunde: intr-un grajd, intr-o boxa existenta in casa, pe un coridor, pe o veranda, intr-un balcon sau chiar intr-un pod. Singurele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca acel amplasament sunt legate de existenta unei temperaturi relativ constante si de lipsa zgomotelor, a curentilor si a... pisicilor. Puteti opta fie pentru varianta cresterii prepelitelor pe asternut de paie si pamant, fie pentru varianta cresterii lor in baterii, in ambele cazuri suprafata necesara fiind absolut modesta (maximum 20 mp).
2) Apoi, volumul de munca necesar este minim. Dimineata se administreaza furajele (cca 1,5 kg) si apa (cca 1 litru), iar seara se recolteaza ouale. Practic, tot ce aveti de facut este sa lasati prepelitele sa-si vada de treaba, ele fiind adevarate masini de ouat.
3) Produsele obtinute de pe urma acestor pasari sunt cu totul deosebite, fapt care inlesneste considerabil comercializarea lor. Oul de prepelita este o adevarata "bomba cu vitamine". Poate parea greu de crezut, dar, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Ca urmare, e logic ca el sa stea la baza tratamentelor unor boli diverse. Iar in ceea ce priveste carnea acestor pasari, va reamintim ca prepelitele au fost dintotdeauna vanate pentru carnea lor delicioasa. Faptul ca ele aproape nu mai exista in stare salbatica este o proba graitoare in acest sens.
Clientii sunt consumatorii individuali, care se pot aproviziona fie direct de la dvs., fie prin intermediul unui punct de vanzare amplasat intr-o piata agroalimentara, dar si angrosistii sau magazinele alimentare. Restaurantele si alte unitati de alimentatie publica pot deveni de asemenea clienti fideli si chiar parteneri cu care sa incheiati contracte ferme de aprovizionare. Si nu trebuie neglijate nici firmele de export, specializate pe produse alimentare, care pot asigura o valorificare superioara pe piata intrernationala, unde ouale si carnea de prepelita sunt foarte solicitate.
4) La varsta de numai 40 de zile, prepelita incepe sa oua, productivitatea ei medie fiind de cca 25 de oua pe luna, ceea ce, in cazul unei crescatorii cu 500 de capete, inseamna o productie lunara de peste 12.000 de oua. Vandute cu 0,15 lei bucata (un pret de producator, dar care poate creste chiar la 0,2 lei bucata) aceste oua va permit obtinerea unor venituri lunare de cca 1.500 de lei. Si asta fara sa luam in calcul valorificarea carnii sau chiar a gunoiului produs de prepelite (acest gunoi este excelent ca ingrasamant si poate fi recoltat gata uscat si apoi ambalat in pungi, pentru a fi oferit florariilor, de exemplu). Ganditi-va insa ca toate aceste venituri cresc direct proportional cu numarul de pasari al micro-fermei dvs. La un efectiv de cateva mii de capete se poate deja vorbi de o afacere in toata regula, cu avantajul ca volumul de munca nu se modifica simtitor.
Retineti! Singura investitie pe care trebuie s-o faceti o reprezinta achizitionarea pasarilor si a bateriilor de crestere, pentru ca, in rest, obtinerea si amenajarea spatiului nu au cum sa ridice vreo problema. Si nici macar nu e necesar sa achizitionati direct pasari vii: le puteti obtine chiar dvs. din oua fecundate pe care sa le incubati intr-un incubator obisnuit, care costa in jur de 150 de lei.
![]() |
Crescatorie de fazani!
O excelenta
afacere profitabila, acum la indemana dumneavoastra!
|
https://youtu.be/gHgmjmzIV3o
tel 0721626233 - Sibiu
0755465755 turda jud cluj
Pret 0,15 ron buc
eduardtgv@hotmail.com
Vand prepelite pui 2 ron - mature 8 ron
Pret 0,15 ron buc
Vand prepelite pui 2 ron - mature 8 ron
Sunt din Iasi si vreau sa cumpar zece prepelite.
tel. 0766334854