Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Organizeaza-ti afacerea pentru un profit garantat
Publicat de catre Www.clubideideafaceri.roNr. vizualizari: 3935 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Simti ca si in firma ta exista dezorganizare? Iata 8 sfaturi care te vor ajuta sa opresti haosul si sa obtii profitul dorit:
1. Nu delega sarcinile verbal.
Exista posibilitatea ca oamenii sa nu inteleaga exact ce vrei sa zici. In plus, peste timp nu vei sti nici tu ce anume ai cerut sa se faca.
2. Stabileste termene limita si cere sa fie respectate.
Sarcini fara termene limita tind sa nu fie niciodata indeplinite.
3. Redacteaza „Politica firmei”.
Informatiile importante despre viziunea si traseul companiei ar trebui sa fie afisate undeva unde toti angajatii sa le poata vedea, chiar de mai multe ori pe zi.
4. Simplifica procedurile.
Daca exista prea multe proceduri – sau daca sunt necesari prea multi pasi pentru a indeplini o sarcina – e foarte posibil ca acestea sa fie ignorate. Angajatii vor incepe sa isi faca propriile proceduri pentru a-si face munca mai usoara.
5. Limiteaza e-mailul.
Vorbim in acest caz despre propria ta activitate. Bineinteles ca poti sugera si angajatilor tai sa isi citeasca e-mailurile la intervale mai lungi de timp. Asta pentru ca verificarea e-mailului este una activitatea care iti distrage cel mai mult atentia si concentrarea.
6. Pastreaza pe birou cateva foi, si nu teancuri intregi.
Asta se aplica atat in cazul biroului, cat si al calculatorului tau. Arhiveaza tot ceea ce nu iti mai foloseste pe moment. Ca sa nu risti sa pierzi documente importante.
7. Comunica si cere feedback din partea angajatilor cu privire la schimbarile planificate.
Angajatii unei companii nu prea agreeaza schimbarea, in general. Explica-le intotdeauna de ce si in masura schimbarea pe care vrei sa o faci le va face viata mai buna.
8. Monitorizeaza progresul.
Asa cum a zis odata un antreprenor: „Oamenii fac ceea ce inspectezi, nu ceea ce te astepti ca ei sa faca”.
Foarte important in organizarea firmei tale este sa stabilesti reguli clare, simple, pe care sa le redai si sa le explici angajatilor in acelasi mod.
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...