Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mutarea angajatorului in alta localitate. Posibilitatile salariatului
Nr. vizualizari: 2268 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
In cazul in care angajatorul isi schimba sediul in alta localitate exista doua situatii posibile:
1) Mutarea angajatorului in alta localitate este insotita de desfiintarea locurilor de munca ale salariatilor. In acest caz salariatii vor fi concediati in baza art. 65 din Codul muncii.
Pentru concedierea salariatilor este obligatoriu ca locurile acestora de munca sa fie desfiintate urmare a masurii de reorganizare constand in mutarea angajatorului in alta localitate.
Aceasta ipoteza se refera exclusiv la situatia in care odata cu mutarea angajatorului in alta localitate, acesta considera ca este necesar sa reduca unul sau mai multe locuri de munca si procedeaza ca atare.
2) Mutarea angajatorului in alta localitate nu este insotita de desfiintarea locurilor de munca ale salariatilor. In acest caz, salariatul are urmatoarele posibilitati:
- sa isi continue activitatea la noul loc de munca exprimandu-si acordul in acest;
- sa obtina acordul angajatorului pentru incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor;
- sa demisioneze.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Mutarea angajatorului in alta localitate. Posibilitatile salariatului
Intrebare
Se pot trimite in concediu farasalariu, prin rotatie, cate o luna, salariatii care datorita caracterului sezonier al activitatii firmei, in...