BlogulSpecialistului → Legislatia muncii → Legea salarizarii unice si personalul din regii autonome si companiile nationale cu capital majoritar de stat 18/05/2009
Conform declaratiilor premierului, echipa de lucru la legea salarizarii unice a propus ca o serie de institutii publice finantate integral din venituri proprii, ca si autoritatile administrative autonome sa nu fie cuprinse in proiectul de Lege de salarizare unitara.
Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii: “Cele 11 institutii prezentate de ministrul Muncii in Guvern au regim concurential, au venituri proprii din taxe si impozite, stabilite prin legi, si urmeaza ca Executivul sa decida cum se va face salarizarea in aceste institutii. Companiile de stat cu capital majoritar de stat si regiile nu au fost luate in calcul in discutiile pe legea salarizarii, pentru ca ele functioneaza in zona comerciala, salarizarea se face prin negociere colectiva, dupa normele europene si ale Organizatiei Internationale a Muncii si trebuie gasite solutii juridice in acest caz”.
Premierul Emil Boc are o pozitie ferma: „fara privilegii, fara exceptii.”
Premierul Emil Boc: "A fost o discutie in Guvern, pe baza unor propuneri pe care ministrul le-a prezentat, propuneri formulate de comitetul care a lucrat la elaborea legii salarizarii unice. Pozitia Guvernului e foarte clara: de aceea se numeste legea salarizarii unice, si asta inseamna ca nu avem exceptii. Adica toti cei care sunt platiti din bani publici vor avea o singura lege, fara privilegii, fara exceptii, asa cum poate s-ar fi dorit de catre unii sau de catre altii. Repet, ministrul Muncii a fost doar un purtator de mesaj al celor care lucrau in echipa de redactare a legii", a afirmat premierul.