BlogulSpecialistului → Contabilitate si fiscalitate → Pinguinii forfetari 17/08/2009
Despre Mark, delfinul de la Delfinariul din Constanta pe care l-a parasit la 1 iulie, s-a tot vorbit la momentul respectiv. Oficiali ai Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, au declarat ca se urmareste achizitionarea de noi exemplare. Pentru asta vor duce negocieri in China pentru pretul si numarul de delfini. Undeva, candva, in toamna.
Pana atunci – slabe atractii: spectacole cu lei de mare si plimbari cu poneii. Au mai fost aduse de curand si 2 perechi de pinguini africani, via Olanda. Cat poate fi de complicat sa aduci un delfin bine dresat – daca tot ii zici delfinariului „Delfinariu”? Unul in toata tara, adus din toata lumea, de oriunde. Cat de scump poate fi incat sa nu se amortizeze cheltuielile? Atentie, este vorba despre SINGURUL delfinariu din tara.
Dintotdeauna variantele pentru ca princhindeii tai sa faca si altceva decat sa stea pe plaja, in concediu la mare fiind – ca sa nu mai vorbim de eventualele zile cu vreme proasta – au fost: acvariul, delfinariul sau cate-un spectacol de circ. Sa mergi la circ – te doare portofelul. Acvariul iti ocupa maximum jumatate de ora. Delfinariul promitea...
In mod clar, guvernului nostru ii este greu sa aduca bani la buget – fie si numai daca vezi asta din perspectiva unui delfinariu. Astfel, in locul unor decizii radicale si indraznete, ca si in lumea delfinilor, oficialii nostri ne servesc tot felul de „pinguini forfetari” care duc la falimentul firmelor.
De la inceputul anului, pana la 1 august, 95.279 de firme si-au suspendat activitatea, de peste 11 ori mai mult fata de nivelul anului trecut, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului. Numarul actiunilor de dizolvari voluntare a urcat de peste cinci ori, la cifra neplacuta de 13.031.
„Pinguini forfetari”? De ce sa nu cautam delfinul care sa ne aduca... la mal?