BlogulSpecialistului → Contabilitate si fiscalitate → Spectacole puse in scena dupa scenarii fiscale diferite 30/10/2008
Conform art. 273 din Codul fiscal, orice persoana fizica sau juridica care organizeaza o manifestare artistica, o competitie sportiva sau alta activitate distractiva in Romania are obligatia de a plati impozit pe spectacol. Acest impozit se plateşte la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in raza careia are loc manifestarea artistica, competitia sportiva sau activitatea distractiva.
Daca manifestarea are loc intr-o alta locatie decat o videoteca sau o discoteca, impozitul pe spectacol se calculeaza prin aplicarea cotei de impozit la suma incasata din vanzarea biletelor de intrare sau a abonamentelor din care se scade valoarea timbrelor cinematografice, teatrale, muzicale, folclorice sau de divertisment, dupa caz, determinata potrivit prevederilor legale.
Cotele de impozit aplicate difera in functie de tipul spectacolului. Astfel, in cazul unui spectacol de teatru, ca de exemplu o piesa de teatru, balet, opera, opereta, concert simfonic sau alta manifestare muzicala, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competitie sportiva interna sau internationala, cota de impozit este de 2% din valoarea de vanzare a biletelor. In cazul oricarei alte manifestari artistice decat cele enumerate anterior, cota de impozit este de 5%.
Obligatii de inregistrare
Persoanele care datoreaza impozit pe spectacole stabilit in cota procentuala din valoarea de vanzare a biletelor au obligatia de a inregistra toate biletele de intrare şi/sau abonamentele la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale care işi exercita autoritatea asupra locului
Sursa:
capital.ro
29/10/2008