BlogulSpecialistului → Management si afaceri → Cand clientii sunt copii
De ce anume au nevoie copiii? "Ar trebui sa-i intrebam pe ei…", comenteaza Giovanni Battista Sgritta, profesor de sociologie la Universitatea La Sapienza din Roma. "Orase mai curate, parcuri, spatii amenajate pentru joaca… Pentru cei mici se face adesea ceea ce vor adultii si efectele se vad imediat – nu se schimba mai nimic. Servicii de care ar fi cu adevarat nevoie sunt cele pregatitoare pentru scoala si de socializare, de la gradinita in sus, sau servicii la domiciliu de asistenta si ingrijire a copiilor, mai ales cand se imbolnavesc si nu pot merge la scoala. Nu este nevoie de medici si de infirmiere pentru a ingriji un copil caruia ii curge nasul si are putina febra, ci de persoane cu buna-vointa, responsabile si cu un pic de experienta. In privinta costurilor acestor activitati, este normal ca cine le gestioneaza sa castige ceva. Statul ar trebui sa contribuie, suportand o parte din cheltuielile familiei, eventual prin scutiri fiscale sau alocatii mai putin ridicole decat cele actuale".
Un teren delicat, cel al afacerilor pentru copii. Mai ales in Italia, unde ideea de a castiga pe seama copiilor suna imediat ca o speculatie. Si totusi este nevoie de initiative, de idei. Revista Millionaire propune cateva, care, pentru a fi puse in aplicare, necesita pasiune si un pic de fantezie.
chinchile
Sala de gimnastica pentru cei mici
Ideea afacerii Little Gym este simpla: chiar si copii foarte mici pot face gimnastica. Miscarea, sub indrumarea unui personal calificat, precum si contactul cu alti copii, ii ajuta sa creasca mai sanatosi si mai veseli. Marca Little Gym a aparut in Statele Unite acum 20 de ani si s-a extins prin cele 150 de sedii afiliate din intreaga lume (limita de varsta a clientilor este de 12 ani). Ambianta este plina de desene si culoare. Activitatile sunt insotite de cantecele in engleza, care ii deprind pe copii si cu invatarea unei limbi straine. Sala este disponibila de asemenea pentru petreceri ale copiilor, cu jocuri si animatie, precum si pentru serate de jocuri educative.
La bucatarie
Ei bine, da: exista si parinti care-si trimit copiii la un curs de bucatarie. Cei mai mici realizeaza tartine si feluri de mancare care nu necesita incalzire/fierbere pe aragaz, in grupuri de cel mult opt copii, cu un profesor si o persoana pentru control si siguranta. Copiii mai mari, in schimb, invata sa gateasca mancarurile de baza. Un ciclu de sase lectii de cate doua ore costa 150 euro.
Pentru mai multe detalii apasa aici
![]() |
Un produs pentru care clientii stau la coada! |