Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la Steve Jobs citire: Opt lectii de management



Sunt multi cei pe care Steve Jobs i-a influentat. Printre acestia se numara si un fost inginer de la Apple, fondator al Posterous, Sachin Agarwal. Acesta este cel care a vorbit despre felul in care Steve Jobs a hranit un startup si l-a transformat intr-o corporatiede multe miliarde de dolari. Secretul: inginerii au fost la putere, si nu managerii.

1. O companie tech trebuie sa fie condusa de ingineri, nu de manageri.
 
Agarwal le-a povestit celor de la Business Insider ca Apple este condusa de ingineri. "Nu exista la ei managementul de produs, iar majoritatea echipelor de proiect sunt mici si coordonate de ingineri", a declarat el.
 
In plus, Agarwal spune ca majoritatea managerilor sunt si ei ingineri. Ceea ce inseamna ca cei care supervizeaza proiectele inteleg tehnologia, lucru absolut necesar pentru un proiect.
 
2. Intre manageri si angajati trebuie sa domine respectul.
 
Agarwal sustine ca, datorita faptului ca majoritatea managerilor au formatie de inginer, "nu exista o diviziune intre managerul de produs si furnicute, ceea ce duce la respectul dintre cele doua paliere".
 
"Managerul meu a fost inginer vreme de zece ani, inainte de a deveni un manager, ceea ce m-a motivat sa-l impresionez", spune Agarwal.
 
Acest respect, alaturi de echipele mici si bine inchegate, constituie o piesa importanta in puzzle-ul succesului Apple.
 
3. Angajatii trebuie sa aiba libertatea de a detine si de a imbunatati produse.
 
La Apple, daca un angajat a folosit un produs si a descoperit ceva ce l-a deranjat, avea libertatea de a interveni si a rezolva problema, fara a trebui sa se confrunte cu diverse niveluri birocratice de autoritate care sa-i dea aprobarea.
 
Toate proiectele au tinte pe termen lung, spune Agarwal, dar cele mai bune rezultate vin direct de ingineri.
 
4. Provocati-va angajatii sa se dezvolte.
 
Daca o persoana pare capabila, cei de la conducere ii dau sarcini suplimentare, chiar daca acestea ii depasesc abilitatile. Asa s-a intamplat si in cazul lui Agarwal care a fost numit sa administreze proiecte la doar sase luni dupa ce a fost angajat.
 
5. Termenele limita sunt esentiale.
 
Apple are termene limita stricte pe care nu le incalca niciodata. Aceasta flosofie de lucru s-a dovedit una foarte buna, caci este extrem de usor sa construiesti in continuu, fara a lansa nimic.

6. Nu te concentra prea mult asupra competitiei.
 
Agarwal spune ca Apple se concentreaza mai mult pe propriile produse, decat pe compararea acestora cu cele ale competitiei, incercand sa domine la orice nivel.
 
Angajatii nu trebuie sa cunoasca in detaliu ce face competitia, ci vor sa inoveze si sa aduca pe piata produse care provoaca ordinea prestabilita.
 
7. Angajeaza oameni care sunt nebuni dupa produsul tau.
 
Daca e sa-i dam crezare lui Agarwal, "cei care lucreaza la Apple chiar vor sa fie acolo". Ceea ce e minunat pentru companie, pentru ca angajatii se straduiesc mult mai mult si isi asuma complet stilul si misiunea Apple.
 
8. Este important sa echilibram viata personala si munca.
 
Apple crede ca este important sa se echilibreze munca si relaxarea. "Te pun a muncesti din greu, dar te lasa si sa te bucuri de tine", spune Agarwal. In aceasta ordine de idei, angajatii beneficiaza de servicii medicale excelente si de vacante generoase in preajma Craciunului si a Zilei Recunostintei.

Articol preluat de pe www.marketingportal.ro

Tags: steve jobslectii de managementapplestartupmanagement de produscompetitie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

De la Steve Jobs citire: Opt lectii de management
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

CITESTE RAPORTUL
SPECIAL
GRATUIT

7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR
"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"
Adauga adresa de email si vei primi
GRATUIT raportul special