BlogulSpecialistului → Management si afaceri → Cum sa oferiti feed-back pozitiv
1. Oferiti-l acum!
Feed-back-ul pozitiv este prea important pentru a fi lasat pe mai tarziu. Spuneti ceva chiar acum!
2. Faceti-l public.
In vreme ce feed-back-ul negativ ar trebui dat in particular, cel pozitiv isi atinge tinta atunci cand este facut public. Nu evitati deci grupurile mari de oameni.
3. Detaliati.
Nu va rezumati la a spune doar "Buna treaba, Mihai!". Mai degraba, spuneti ceva de genul: "Andrei, acea noua procedura pe care ai dezvoltat-o pentru a ruta serviciile
de apel a imbunatatit cu adevarat satisfactia clientilor nostri. Felicitari pentru idee!"
4. "Faceti caz" de lucrul bun!
Nu aveti nevoie sa adunati intreaga companie de fiecare data cand se obtin rezultate excelente in afaceri. Insa, in acelasi timp, nici o performanta in afaceri nu trebuie sa treaca fara un "ceremonial" de felicitare direct proportional.
5. Tineti cont de receptor.
Este important sa tineti cont de sentimentele celui care primeste recunoasterea meritelor. In cazul unei persoane timide, faptul de a-i multumi in fata grupului sau de lucru reprezinta probabil cea mai potrivita alegere. Pentru alta persoana, se poate dovedi mai potrivita afisarea unui banner, sau plasarea pe birou a unui simbol.
6. Oferiti-l des.
Nu asteptati numai marile succese in afaceri. Celebrati-le si pe cele mici.
7. Pastrati proportiile.
Marile succese in afaceri au nevoie de o recunoastere mare (cele mici - de una mai mica). Daca dati cate o petrecere pentru fiecare mic succes in afaceri, diminuati efectele pentru performantele notabile, obisnuind in acelasi timp angajatii cu gandul ca "iata, si mai putin e foarte bine!"
8. Fiti sincer(a).
Nu felicitati pe cineva pentru ca a ajuns la timp la job/sedinta. Nu oferiti cuiva feed-back pozitiv doar pentru faptul ca si-a facut datoria. Oferiti-l numai atunci cand chiar credeti ca performanta are nevoie de recunoastere.
Pentru mai multe articole Tehnici de negociere click aici