BlogulSpecialistului → Management si afaceri → Infiintati, fara un specialist, in doar 5 zile, propria dvs. firma!
Societatile comerciale
Societatile comerciale se pot constitui, potrivit Legii nr. 31/1990, in una dintre urmatoarele forme:
a) societate in nume colectiv;
b) societate in comandita simpla;
c) societate pe actiuni;
d) societate in comandita pe actiuni si
e) societate cu raspundere limitata.
Societatea in nume colectiv sau in comandita simpla se constituie prin contract de societate, iar societatea pe actiuni, in comandita pe actiuni sau cu raspundere limitata se constituie prin contract de societate si statut.
Societatea cu raspundere limitata se poate constitui si prin actul de vointa al unei singure persoane. In acest caz se intocmeste numai statutul.
Contractul de societate si statutul pot fi incheiate sub forma unui inscris unic, denumit act constitutiv.
Cand se incheie numai contract de societate sau numai statut, acestea pot fi denumite, de asemenea, act constitutiv. In cuprinsul prezentei legi, denumirea act constitutiv desemneaza atat inscrisul unic, cat si contractul de societate si/sau statutul societatii.
In cazurile in care contractul de societate si statutul constituie acte distincte, atunci statutul va cuprinde si datele de identificare a asociatilor si clauze reglementand organizarea, functionarea si desfasurarea activitatii societatii.
Actul constitutiv se incheie sub semnatura privata, se semneaza de toti asociatii sau, in caz de subscriptie publica, de fondatori.
ATENTIE! Forma autentica a actului constitutiv este obligatorie atunci cand:
a) printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se afla un teren;
b) se constituie o societate in nume colectiv sau in comandita simpla;
c) societatea pe actiuni se constituie prin subscriptie publica.
Actul constitutiv poate dobandi o data certa si prin depunerea la oficiul registrului comertului.
Procedura de constituirea a unei firme este de cele mai multe ori anevoioasa, mai ales daca dosarul nu este completat corect iar pasii nu sunt parcursi intocmai cum este necesar. Tocmai de aceea ACUM puteti avea langa dvs. un real sprijin ...
Geneza firmei in doar 5 zile!
Ce ganduri va asalteaza odata ce ati hotarat sa intrati in afaceri si va doriti sa fiti chiar dvs. posesorul unei firme?
Probabil, urmatoarele:
„infiintarea unei firme
… oare cate piedici imi pune legislatia?
infiintarea unei firme
… oare cata birocratie am de infruntat?
infiintarea unei firme
… cati bani presupune?
infiintarea unei firme
… in cat timp?
infiintarea unei firme
… cum este mai economic si mai rapid: singur sau cu ajutorul unui specialist?”
Solutia pe care o punem la dispozitia dvs. desfiinteaza punct cu punct fiecare obstacol prezent in intrebarile de mai sus.
Fiti un expert in infiintarea propriei firme!
3 pasi pentru alcatuirea unui dosar 100% complet
1. Nimic mai sigur!
O cautare pe Google pe „infiintare firma” va indica un numar de 502.000 de rezultate. Toate afiseaza posibilitati multiple pentru infiintarea unei firme. Unele va ”invata” ce aveti de facut, dar in final va sfatuiesc sa abordati totusi, un specialist. Atentie! Aceste site-uri abunda in informatii perimate, din legi abrogate! Vi se perinda prin fata ochilor etape ce trebuiesc parcurse (disparute de mult din lista!), sume ce trebuiesc achitate (ori neactualizate, ori umflate!).
Altele isi ofera serviciile de consultanta la preturi piperate. Va promit obtinerea inregistrarii la Registrul Comertului in doar cateva zile, fara nicio bataie de cap din partea dvs.! Experienta ne vorbeste insa despre greseli grosolane in acte si de bani aruncati pe fereastra…
Va propunem sa deveniti chiar acum expert in infiintarea de firme, propria firma. Vorba ‘ceea! Ce-i in mana, nu-i minciuna! Lucrul facut de dvs., in reala cunostinta de cauza este cel mai sigur!
Tot ce aveti de facut pentru infiintarea propriei firme este:
- sa cunoasteti cadrul legal necesar
- sa intocmiti un dosar „beton”
- sa-l depuneti la Registrul Comertului. Fara referat! (cunoscatorii stiu despre ce este vorba – timp pierdut cu sustinerea dosarului!)
2. Nimic mai rapid! Reduceti cu 67% timpul de indeplinire a formalitatilor legate de infiintarea firmei dvs.!
Informatia continuta pe CD va pune in tema cu pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti la infiintarea unei firme. Va sunt prezentate:
3. Nimic mai economic! Reduceti cu cel putin 30% cheltuielile de infiintare a firmei dvs.!
Pentru a demonstra aceasta afirmatie cu privire la costul infiintarii unei firme luati in in calcul toate cheltuielile rezultate in urma unei analize: pe cont propriu sau cu ajutorul unui consultant. Costurile destinate alcatuirii dosarului de infiintare a firmei sunt de: cca. 5 lei!!!!!! Da! Doar atat!
Sa socotim: CD-ul va ofera toate actele necesare. Trebuie doar sa completati formularele respectand indicatiile, sa personalizati si sa printati.
Deci maximum 25 de coli format A4, adica cca. 0,5 lei.
Copiile xerox pentru diverse acte va mai costa cca. 1 leu ( cu larghete!).
Dosarul de carton cu sina ( musai acest model!) costa cam 0,7 lei.
… si timbrul judiciar… 1x0,5 lei=0.5 lei.
CADOU!!! Dosarul dvs. de infiintare rapida a unei firme nu poate fi complet fara acest timbru judiciar, iar acum acesta va este oferit gratuit!
Daca va intrebati de specimene de semnaturi, caziere fiscale si declaratii pe propria raspundere… nu, nu va costa nimic. Totul este aranjat! Specimenul si declaratia pe propria raspundere le dati in fata directorului Registrului Comertului! Fara nici 1 ban!
CD-ul „Infiintare firma – Dosar complet” inseamna economie de timp, bani si energie la constituirea legala a firmei pe care se sprijina afacerea dvs.!
Cel mai valoros lucru pe care vi-l pune la dispozitie acest CD este informatia. Specifica, de ultima ora, aceasta va ajuta sa parcurgeti pas cu pas traseul cel mai scurt de la alegerea denumirii firmei pana la obtinerea actelor ce atesta infiintarea firmei dvs.
Informatia comunicata in limbaj accesibil este structurata in 2 mari grupe:
1. informatii privind activitatile de pregatire a documentelor constitutive ale dosarului
2. informatii legate de componenta dosarului, de ordinea si modul corect de completare a formularelor din dosar.