BlogulSpecialistului → Legislatia muncii → 14 sarcini si atributii pentru postul de director de productie
La modul general, unui director de productie i se cere sa coordoneze procesul de productie in vederea realizarii productiei planificate in conformitate cu obiectivele, programul si standardele de calitate ale firmei.
Pornind de aici, dar tinand seama de nevoile si de particularitatile proprii fiecarei companii, fisa postului unui director de productie ar putea sa detalieze urmatoarele sarcini si atributii ale postului:
1. Planifica activitatea de productie in functie de planul de productie stabilit, pentru a asigura realizarea integrala a indicatorilor cantitativi si calitativi stabiliti.
2. Elaboreaza si supune spre aprobare politicile firmei in ceea ce priveste productia.
3. Organizeaza si controleaza activitatile de mentinere si dezvoltare a capacitatilor de productie si coordoneaza folosirea corecta si eficienta a fondurilor de investitii.
4. Organizeaza si coordoneaza introducerea in fabricatie a produselor noi si raspunde de asigurarea parametrilor prevazuti in documentatie.
5. Coordoneaza si asigura desfasurarea ritmica a procesului de productie, urmarind realizarea productiei in conformitate cu planul cerut de vanzari.
6. Aproba instructiunile tehnologice pentru fiecare faza de productie, atat la implementarea cat si la modificarea lor, si asigura adaptarea corespunzatoare a tehnologiei la variatiile si specificul materiei prime utilizate.
7. Coordoneaza identificarea, introducerea si mentinerea sub control a proceselor incluse in sistemul calitatii.
8. Asigura resursele materiale si informationale necesare pentru implementarea politicii in domeniul calitatii.
9. Conduce procesul de asigurare a calitatii in activitatea de productie, conform procedurilor si standardelor existente.
10. Organizeaza si conduce sedintele pentru armonizarea obiectivelor pe termen scurt si sincronizarea activitatilor in vederea realizarii in conditii optime a obiectivelor de productie.
11. Elaboreaza proiectul planului de investitii, in conformitate cu prevederile bugetului, in scopul imbunatatirii gradului de ocupare a capacitatilor de productie existente si crearii de noi capacitati.
12. Urmareste incheierea contractelor pentru noile investitii si actioneaza pentru asigurarea la termen a documentatiilor tehnice, conform graficelor de esalonare a investitiilor.
13. Coordoneaza realizarea si punerea in functiune la termen a noilor capacitati de productie.
14. Stabileste, conform structurii organizatorice, responsabilitatile personalului din subordine, in baza fiselor de post.
Stiti exact…
… cand si de ce trebuie elaboarata fisa postului?
… ce trebuie sa aveti in vedere inainte de elaborarea unei fisei de post?
… care sunt reglementarile legislative privind fisa postului?
Click aici!
Hoho3ho!