Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce mancam in sezonul rece? Alimente care intaresc imunitatea organismului
Publicat de catre Suntfericita.manager.roNr. vizualizari: 2705 / Rating utilizatori: 5 din 2 voturi
In sezonul rece nutritionistii recomanda o alimentatie echilibrata si variata. Pentru a preveni si reduce simptomele infectiilor respiratorii este important sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete. Am selectat pentru tine cateva alimente care iti intaresc sistemul imunitar in sezonul rece:
Ciuperci
Ciupercile sunt unele dintre cele mai bune alimente vegetariene care lupta impotriva bolilor. Datorita continutului de zinc si vitamine din complexul B, acest super-aliment alunga oboseala, alunga anxietatea si stresul si reduce senzatia de epuizare fizica si intelectuala.
Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit usturoiul pentru a lupta impotriva bolilor si afectiunilor. Daca se poate, consumati usturoi in fiecare zi.
Morcovi
Morcovii sunt foarte buni in lupta impotriva gripei si racelii. Ca si cartofii dulci, morcovii sunt plini de betacaroten, o substanta care stimuleaza sistemul imunitar.
Mazare
Mazarea este un super-aliment care contine proteine, fibre dietetice si vitamine cu un continut scazut de colesterol si grasimi.
Consumata in cantitati moderate, regleaza nivelul de colesterol si tensiunea arteriala, prevenind tulburarile de ritm ale inimii. Inclusa frecvent in alimentatie ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si reduce riscurile de atac de cod.
Sursa minunata de fier, mazarea lupta eficient impotriva anemiei, combate oboseala cronica, fiind o reala sursa de forta si vitalitate.