Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cei mai periculosi coloranti alimentari pentru sanatatea copiilor
Publicat de catre Suntfericita.manager.roNr. vizualizari: 3415 / Rating utilizatori: 4.75 din 4 voturi
Prajiturile colorate din comert sunt periculoase pentru sanatatea copiilor pentru ca ascund numerosi coloranti alimentari si substante cancerigene. Colorantii alimentari artificiali nu imbunatatesc gustul alimentelor, ci le ofera nuante cat mai imbietoare, pentru a-i atrage pe copii.
Cercetatorii au descoperit ca substantele folosite in industria alimentara duc la cresterea hiperactivitatii la copii, provocand totodata si tulburari de comportament.
Mai mult decat atat, colorantii alimentari sunt prezenti si in mancarea de tip fast-food, multe asociatii ale consumatorilor solicitand interzicerea de a mai fi utilizati in produsele alimentare. Astfel de toxine se gasesc in sucurile carbogazoase, dulciuri, chipsuri, in condimente si chiar in unele tipuri de branza. Printre colorantii cei mai periculosi se numara tartrazina, ea colorand alimentele in galben.
Colorantii albastri si verzi sunt asociati cu cancerul la vezica urinara, dupa cum au aratat testele pe sobolani, cei rosii duc la aparitia tumorilor tiroidiene, iar cei galbeni au legatura cu tumori ale rinichilor si glandelor suprarenale. Aceste substante sunt prezente in alimentele procesate, dar cea mai mare problema este ca sunt intalniti si in dulciuri (briose, bomboane, acadele, prajituri).
Iata care sunt cei mai periculosi coloranti alimentari care ii afecteaza pe copii:
E102 - Tartrazina: este un colorant care se gaseste in bomboane, acadele, bauturi racorioare si este considerat a avea actiune cancerigena.
E104 - Galben de chinolina: este utilizat ca si colorant galben pentru inghetate, dropsuri, prafuri de budinca si poate provoca dureri abdominale si indigestie.
E110 - Galben FCF: intra in componenta bauturilor carbogazoase de culoare galbena dar si in dulciurile care au culoare galben-portocalie (dropsuri, prafuri de budinca, snack-uri). Poate duce la aparitia tumorilor renale.
E122 - Azorubina: este un colorant rosu, folosit la jeleuri si dulciuri, care este cancerigen.
E123 - Amarant: aceasta substanta se intalneste in mezeluri si icre si poate produce astm si cancer.
…si lista poate continua. Noi va sfatuim sa limitati consumul de dulciuri intens colorante si sa ii oferiti copilului deserturi preparate in casa.