Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum sa folosesti condimentele in bucatarie
Publicat de catre Suntfericita.manager.roNr. vizualizari: 2000 / Rating utilizatori: 3.33 din 3 voturi
Condimentele imbunatatesc gustul preparatelor culinare si aduc numeroase beneficii sanatatii. Afla in acest articol cum sa adaugi savoare mancarii folosind aceste ierburi aromate!
Potrivit site-ului menshealth.com, rozmarinul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru combaterea durerilor abdominale, insomniilor sau depresiilor.
Cercetatorii japonezi spun ca rozmarinul contine acid carnosic, o substanta care te protejeaza de bolile Alzheimer si Parkinson. Pentru a marina carnea, amesteca rozmarinul cu usturoi, suc de lamaie si ulei de masline.
Studiile au aratat ca semintele de coriandru sunt utile in tratarea diabetului, prevenind totodata si bolile cardiovasculare. Prepara o salata amestecand rosii taiate cubulete, o ceapa, un ardei gras si coriandru.
O lingurita de cimbru contine peste 20% din doza zilnica recomandata de fier. Se foloseste pentru condimentarea carnii si a legumelor.
Numeroase studii au demonstrat ca acest condiment ajuta la tratarea diabetului si poate distruge bacteriile care determina aparitia ulcerului.
Pune pe gratar ceapa, ardei gras, sparanghel si dupa ce se coc legumele, pune-le intr-un bol si presara deasupra ulei de masline, zeama de lamaie, branza de capra, tarhon.
Oregano este un condiment contine de doua ori mai multi antioxidanti decat afinele.
Iata cum poti prepara in cateva minute un sos pentru marinat carnea: pune intr-un blender patrunjel si oregano si adauga ulei de masline sau de rapita. Mixeaza cateva secunde. Foloseste sosul ca sa ungi pestele sau carnea de pui inainte de a le pune pe gratar.