Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ceaiul de sunatoare si beneficiile lui pentru sanatate
Publicat de catre Suntfericita.manager.roNr. vizualizari: 2026 / Rating utilizatori: 3.33 din 6 voturi
Sunatoarea este o planta medicinala folosita din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale curative. Preparatele pe baza de sunatoare se recomanda pentru tratarea starilor de nervozitate, insomnie, anxietate, gastrita, diaree.
Ca multe alte plante medicinale, sunatoarea contine substante active care au rol antidepresiv. In urma unor studii s-a constatat ca sunatoarea este eficienta in tratarea starilor de depresie si in combaterea nevralgiei.
Infuzia de sunatoare se prepara foarte simplu: peste o lingurita de planta maruntita se adauga 200 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 15-20 minute si se strecoara. Se beau 2 cani de ceai de sunatoare pe zi, dimineata si seara.
In caz de gastrita se pot bea 2-3 cani de ceai de sunatoare pe zi, de preferat neindulcit.
Durerile de spate, reumatismul si sciatica pot disparea prin masarea cu ulei de sunatoare. Compresele cu ceai de sunatoare sunt foarte eficiente pentru in vindecarea ranilor deschise.
Datorita proprietatile antibacteriene si antiinflamatoare, sunatoarea este folosita ca remediu naturist in tratarea arsurilor, a inflamatiilor si a iritatiilor.
Ceaiul de sunatoare este contraindicat femeilor care iau contraceptive orale. De asemenea, nu beti ceai de sunatoare in timpul tratamentului cu amfetamine, antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente pentru astm. Este interzis consumul in timpul sarcinii si alaptarii.