Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Beneficiile consumului de avocado
Publicat de catre Suntfericita.manager.roNr. vizualizari: 1644 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Avocado este un aliment bogat in grasimi sanatoase care ajuta la mentinerea si imbunatatirea nivelului de concentrare. Descopera in acest articol si alte beneficii ale consumului de avocado…
Are o compozitie complexa, oferind organismului o mare parte dintre nutrientii esentiali. Continutul sau complex ii confera excelente proprietati nutritive si bune proprietati antioxidante.
Alege fructele coapte, care nu sunt prea tari la atingere. Avocado copt rezista 2-3 zile la frigider; daca ramane taiat, preveniti oxidarea pulpei umezindu-i suprafata cu zeama de lamaie. Daca nu este bine copt, avocado se va coace la temperatura camerei.
Datorita grasimilor bune continute, a vitaminelor si mineralelor, avocado protejeaza sistemul cardiovascular. Are proprietati anticancerigene, in primul rand datorita concentratiilor specifice de vitamina E, betacaroten si luteina.
Antioxidantii, aminoacizii si uleiurile esentiale pot ajuta la repararea firului de par, la ingrijirea pielii uscare, la tratarea arsurilor si poate chiar si la reducerea ridurilor.
Iti hidrateaza pielea in profunzime si o mentine sanatoasa. Este foarte bogat in uleiuri esentiale si vitamine din complexul B. De asemenea, lupta cu radicalii liberi si previne imbatranirea prematura a pielii.
Poti sa substitui untul cu avocado in mancare. Textura lui cremoasa si grasimile sanatoase il recomanda pentru aceasta substitutie.