Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cele mai sanatoase fructe si legume pe care sa le consumi toamna
Publicat de catre Suntfericita.manager.roNr. vizualizari: 2049 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Din septembrie pana in noiembrie, toamna vine cu o recolta colorata si delicioasa de produse variate, de la dovlecei la struguri si pere. Iar fructele ca merele, merisoarele si kiwi nu sunt doar bogate in arome, ci ofera si vitamine si antioxidanti care cresc imunitatea, incetinesc imbatranirea si pot lupta cu cancerul.
Merele: aceste fructe de toamna sunt pline de antioxidanti care ajuta la prevenirea bolilor cronice si incetinesc imbatranirea. Stiai ca exista peste 7.500 de varietati de mere?
Sfecla rosie: o gasesti tot timpul anului, dar cea mai buna este cea de toamna. Cand alegi aceste pietre pretioase rosiatice, cauta bulbi mici si tari si, daca se poate, cu tulpina verde atasata. Contine betadina, un compus care lupta cu bolile de inima si ficat, creste fluxul sangvin inspre creier si reduce riscul de dementa.
Varza: are vitaminele A si C si glucosinolat (cel care ii da si aroma specifica) ce lupta impotriva cancerului.
Conopida: are vitamina K, vitamina C si fibre. Glucosinolatul previne anumite tipuri de cancer (in special pe cel de plamani).
Strugurii: reduc riscul aparitiei cheagurilor de sange, scad colesterolul rau si mentin o tensiune sanatoasa.
Prazul: var al cepei, prazul este disponibil in tot cursul anului, dar are cea mai buna aroma primavara si toamna. Este o sursa excelenta de prebiotice care regleaza functia intestinala si ofera o subtila aroma de ceapa, fara lacrimi insa.