BlogulSpecialistului → Resurse juridice → Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati
Se amendeaza neplata salariului la timp si la fel si neacordarea zilelor de concediu de odihna. Se amendeaza si refuzul de a elibera adeverinte necesare angajatilor si lipsirea angajatului de dreptul de a fi asistat de un avocat in cursul cercetarii disciplinare.
Acesta este doar inceputul. Pe tema drepturilor salariatilor putem purta discutii ample zile la rand. Sunt numeroase aspecte pe care angajatorii, responsabilii cu legislatia muncii si angajatii deopotriva trebuie sa le cunoasca. Impreuna pun in aplicare legislatia muncii asa cum a fost gandita, in favoarea echitabila a ambelor parti implicate: angajator si angajat.
Astazi dezbatem o tema de interes major pentru angajatori si angajati. Impreuna cu Avocat Ana-Maria Borz vom discuta despre rolul avocatului in apararea angajatului roman. Cand apelam la avocati? Care sunt cele mai comune obiecte ale litigiilor de munca in Romania? Cat costa un avocat? Ce anume iti garanteaza ca vei avea castig de cauza?
Maria Nicutar: Cat de des apeleaza angajatii romani la avocati?
Avocat Ana-Maria Borz: Din pacate, angajatii romani apeleaza prea rar la avocat si de obicei se intampla cand e prea tarziu. E necesara o educare a salariatilor in acest sens, o modificare a perceptiei fata de rolul avocatului in societate in general si in solutionarea conflictelor de munca in special.
Maria Nicutar: Care au fost cele mai comune obiecte ale litigiilor de munca in Romania, in ultimii ani?