Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Acte aditionale la CIM. Intocmirea lor
Publicat de catre E-juridic.roNr. vizualizari: 3272 / Rating utilizatori: 5 din 2 voturi
Vom stabili, prin cele ce urmeaza, cu ce data se pot intocmi actele aditionale de modificare CIM (elementul functie, salariu) in situatia in care Structura Organizatorica la nivel de societate s-a modificat si aprobat incepand cu data de 01.03.2013, iar in cadrul compartimentul RU a intrat cu data ulterioara.
Solutia consultantului:
Potrivit prevederilor art. 17 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute in contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege (alin. (5) al art. 17).
Potrivit prevederilor art. 41, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor. Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod. Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
Astfel, potrivit prevederilor Codului muncii aveti la dispozitie un termen de de 20 de zile lucratoare de la data aprobarii noii structuri organizatorice a societatii pentru a intocmi si incheia, cu acordul ambelor parti, actele aditionale de modificare a contractelor individuale de munca.
In conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, modificarea elementelor din contractul individual de munca mentionate de dvs. se inregistreaza in registru si se transmite la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii.
Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...