BlogulSpecialistului → Resurse juridice → Planul de actiune pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila, a Codului penal si a Codului de procedura penala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Planul de actiune pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila, a Codului penal si a Codului de procedura penala
Publicat de catre Www.e-juridic.roNr. vizualizari: 2531 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Ministerul Justitiei a transmis vineri, 6 ianuarie 2012, un proiect al planului de actiune pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila, a Codului penal si a Codului de procedura penala, tuturor institutiilor implicate: Parlament, Presedintie, Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul General, Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale.
Ministerul Justitiei a elaborat proiectul de plan de actiune in vederea pregatirii aplicarii celor trei coduri si totodata raspunzand unei recomandari a Comisiei Europene din raportul MCV din iulie 2011.
Contributiile institutiilor implicate sunt asteptate pana la data de 16 ianuarie 2012. O forma consolidata a planului va fi transmisa Guvernului, spre aprobare.
In viziunea Ministerului Justitiei, un astfel de plan trebuie sa fie un amplu document interinstitutional, ce cuprinde masuri si termene viabile, care sa pregateasca sistemul judiciar pentru intrarea in vigoare a celor trei coduri.
Astfel, planul cuprinde urmatoarele directii de actiune:
- Definitivarea cadrului normativ necesar punerii in aplicare a noilor coduri;
- Compatibilizarea cu noile coduri a cadrului normativ vizand organizarea sistemului judiciar;
- Resurse umane: finantarea posturilor, recrutarea personalului si ajustarea schemelor de personal;
- Formarea profesionala a personalului;
- Dezvoltarea infrastructurii si a logisticii sistemului judiciar;
- Campanii de informare si de crestere a gradului de constientizare a importantei noilor coduri.
In viziunea Ministerului Justitiei, definitivarea planului va fi reflectata pozitiv in rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).
Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...