Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Proces-verbal de contraventie
Publicat de catre Www.clubjuridic.roNr. vizualizari: 3186 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Intrebare: Ce pot face daca in procesul verbal de contraventie nu se spune pentru ce am fost amendat?
Raspuns: Puteti formula plangere contraventionala, in cadrul careia invocati nulitatea absoluta a procesului verbal deoarece lipseste descrierea in concret a contraventiei.
Art.16 1 O.G 2/2001 prevede ca unul din elementele obligatorii ale procesul-verbal de constatare a contraventiei este descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite.
Asadar agentul constatator trebuie sa realizeze in concret o expunere a faptei cu specificarea actiunii sau inactiunii autorului si a tuturor circumstantelor de natura a imprima faptei caracter contraventional. Aceasta cerinta este imperativa, intrucat ratiunea constituirii ei a fost aceea de a permite instantei cercetarea legalitatii actului constatator prin stabilirea faptelor materiale si verificarea incadrarii juridice pe care acestea au primit-o si justetea sanctiunii aplicate. Lipsa mentiunilor privind fapta savarsita atrage nulitatea procesului-verbal art.17 O.G 2/2001.
Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...