BlogulSpecialistului → Management si afaceri → Stand de clatite
Clatita este un aliment extrem de raspandit si foarte usor de preparat. Ea are avantajul ca poate fi servita atat ca desert (daca este umpluta cu gem, dulceata sau crema de ciocolata), cat si ca aperitiv (clatitele cu carne, branza etc.). Practic, este unul dintre putinele produse cu dubla intrebuintare. Dar, desi orice persoana apreciaza clatitele si desi in alte tari clatitariile sunt de mult o afacere profitabila, in Romania potentialul acestui aliment nu a fost inca valorificat. Clatitele se comercializeaza aproape numai in restaurante, dar trebuie stiut ca o persoana, daca vrea sa manance o portie de clatite, nu va intra intr-un restaurant doar pentru atat. De aceea, o clatitarie de sine statatoare va fi oricand binevenita. Este ceea ce va propune dosarul urmator.
Informatii pe scurt
Capital initial minim – 1.000-5.000 de euro(*)
Profit net anual – 6.000 de euro, minim
Potential de dezvoltare – mare. Practic nu exista concurenta
Factori de risc – amplasamentul
(*) in functie de echipamentul folosit pentru producerea
clatitelor: plita electirca sau masina automata de facut clatite
“Am deschis o clatitarie cu 5.000 $!”
Serban Niculescu: “Imi plac foarte mult clatitele. Mi-aduc aminte ca in timpul liceului mancam aproape in fiecare zi clatite. Ulterior, am invatat de la bunica mea niste retete extraordinare, pe care toti cunoscutii mei le apreciaza. Asa mi-a venit ideea sa deschid o clatitarie, in care produsele sa le fac acolo, sub ochii clientilor. In acest mod, le creste apetitul si nici nu mai pun la indoiala calitatea clatitelor. De fapt, gatitul este o mare pasiune pentru mine, desi am lucrat aproape mereu in domeniul tehnicii medicale.”
Pentru mai multe detalii apasa aici
Un produs pentru care clientii stau la coada! |