Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Salcamul - Cea mai buna planta melifera pentru cresterea albinelor
Publicat de catre Www.ideideafaceri.roNr. vizualizari: 9400 / Rating utilizatori: 4.4 din 10 voturi
Plantele melifere sunt plantele care produc nectar si sunt vizitate de albinele care transforma nectarul in miere. In general, toate plantele care sunt polenizate de catre insecte produc nectar, pentru a le atrage. Capacitatea de productie a plantelor melifere este exprimata sub forma cantitatii de miere care se poate obtine de pe un hectar cultivat cu acea planta, in medie; in orice caz, productia de miere depinde foarte mult de starea vremii in perioada de cules, ca si de varietatea de planta cultivata - de exemplu anumiti hibrizi de floarea soarelui sunt mult mai putin productivi decat altii.
In tara noastra arealul nectaro-polenifer este foarte variat pornind de la arbori si arbusti, la plante melifere cultivate cum sunt cele de cultura mare, plante furajere, legumicole, medicinale si terminand cu plante ce apartin florei spontane.
Sunt foarte multi arbori sau arbusti care au o importanta melifera demna de luat in considerare. Cea mai bine vanduta miere, in cantitati mari, la ora actuala este cea de salcam. Salcamul are mai multe varietati, cea mai prolifica fiind cea de salcam alb ( Robinia pseudacacia) urmata de salcamul roz, galben (Laburnum anagyroides), piramidal etc.
Salcamul alb este un arbore melifer, cu tulpina inalta, pana la 25-30 de metri si ramuri spinoase rare, fiind aclimatizat in America de Nord, Europa, Africa de Sud si Asia. A fost adus pe continentul european de catre francezi in anul 1601, iar in Romania a fost adus pentru prima data in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Salcamul creste spontan pe aproape orice tip de teren putand fi privit si ca o specie inaziva.
Cu o rezistenta buna la ger, iubeste lumina, suporta seceta, prefera solurile permeabile, cu soare, fertile, dar nu suporta solurile calcaroase. Salcamul creste bine pe soluri usoare, chiar si pe nisipuri nefixate, fiind cultivat pentru ...
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...