Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea ratelor si gastelor pentru ficat gras si carne



Ficatul gras a fost considerat o delicatesa culinara inca de pe vremea Egiptului antic si a onorat mesele regale ale Frantei timp de mai multe secole, fiind din ce in ce mai apreciat si la ora actuala.

Pasarile utilizate pentru producerea de ficat gras sunt ratele mulard si in mai mica masura masculii de rata leseasca si gastele.

Ratele mulard, cele mai folosite palmipede pentru indopare, se obtin din incrucisarea masculilor de rata leseasca cu femele de rasa Pekin. Fiind vorba despre hibridarea a doua specii de rate, fecunditatea este redusa si de accea procentul de ecloziune obtinut este de numai cca 35%.


Pasarile sexate din cele doua specii trebuie crescute impreuna, astfel incat la inceperea reproductiei raportul de sexe sa fie de 1/3-1/4. Fecunditatea se poate imbunatati prin inlocuirea femelelor cu care masculii au crescut, cu altele mai tinere cu 6-7 saptamani.

Se pot ingrasa fortat mularzii din ambele sexe, dar in prezent se indoapa mai ales masculii, raspunzand astfel traditiei in domeniu.

Exista diferente mari in ceea ce priveste adaptarea diferitelot genotipuri de gaste la indopare. Aspectul cel mai important este sa se foloseasca gaste capabile sa furnizeze ficat gras de marime corespunzatoare, in timpul unei perioade de indopare de 14-21 de zile. In al doilea rand, trebuie luat in considerare comportamentul gastei. Deoarece este manipulata de 3-6 ori pe zi pentru indopare, este de preferat o populatie de gaste calme si docile. Doua rase de gaste indeplinesc aceste conditii: gasca Toulouse si gasca cenusie de Landes, care deriva din precedenta.

Desi acest parametru nu este absolut esential, este de asemenea recomandabil sa se utilizeze suse albe, din cauza valorii penelor rezultate si a prezentatii carcasei. ...


>>>Cititi continuarea acestui capitol in cadrul lucrarii "Cresterea ratelor si gastelor".

Tags: cresterea ratelor si a gastelorficat grasficat gras rateficat gras gaste


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cresterea ratelor si gastelor pentru ficat gras si carne
Rating:
Nota: 4.02 din 28 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

CITESTE RAPORTUL
SPECIAL
GRATUIT

7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR
"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"
Adauga adresa de email si vei primi
GRATUIT raportul special