Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Realizarea sapunurilor 100% naturale, la domiciliu!
Publicat de catre Www.ideideafaceri.roNr. vizualizari: 3864 / Rating utilizatori: 3.75 din 4 voturi
Realizarea propriului dumneavoastra sapun poate fi o distractie si o experienta plina de satisfactii. Pana acolo insa sunt cateva lucruri de retinut. Sapunul este practic rezultatul unei reactii chimice intre grasimi sau uleiuri si lesia/soda caustica (hidroxid de sodiu). Amestecul de saruri de sodiu al acizilor grasi, obtinut prin hidroliza bazica a grasimilor reprezinta sapunul.De aceea hidroliza bazica a grasimilor se numeste si saponificare.
Exista doua metode uzuale pentru a face sapun de casa: „la cald” si „la rece”. Fiecare dintre acestea are adeptii ei deoarece exista avantaje si dezanvantaje de fiecare parte.Metoda la cald utilizeaza caldura dupa ce procesul de saponificare a avut loc, in timp ce metoda la rece nu. Metoda la cald permite ca sapunul sa fie folosit imediat ce acesta s-a racit in timp ce procedeul la rece necesita un termen de maturare prelungit.
Metoda la rece ia mai mult timp, dar este, fara indoiala, cea mai buna posibilitate pentru a produce un sapun de calitate. De ce? Folosind procedeul de preparare „la rece”, adica nefiind supuse actiunii focului, sapunurile vor pastra
proprietatile uleiurilor folosite.
Un sapun preparat la rece are un continut ridicat de glicerina, rezultat in mod natural prin procesul de saponificare. In functie si de alte ingrediente adaugate se poate crea nu doar un sapun natural care sa curete, ci unul care hidrateaza, este emolient si protejeaza pielea.
Spre exemplu, uleiurile esentiale contribuie la hidratarea, vindecarea si parfumarea pielii.
De asemenea, este esential sa nu incepeti lucrul fara echipamentul complet de protectie. Este recomandat sa purtati in acest timp haine mai vechi sau un halat insa sa aveti grija ca nicio parte a corpului sa nu fie descoperita. Pentru protejarea spatiului de lucru este necesar sa acoperiti totul (masa, pardoseala etc.) cu ziare sau pliante si sa lucrati incet pentru a evita stropirea.
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...