Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic
Publicat de catre Www.ideideafaceri.roNr. vizualizari: 4720 / Rating utilizatori: 4.83 din 3 voturi
Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic reprezinta una dintre cele mai atractive activitati pentru romanii care cauta sa isi valorifice terenurile agricole si pentru cei care doresc sa isi investeasca banii in agricultura ecologica. Plantele medicinale sunt din ce in ce mai cerute pe piata interna si peste hotare.
Primul aspect spre care trebuie sa privim cand dorim sa ne implicam in domeniul cultivarii plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic este cel referitor la interesul consumatorilor pentru produsele rezultate. Nu trebuie sa neglijam faptul ca din ce in ce mai multi romani si straini tind sa inlocuiasca partial sau total consumul de medicamente clasice cu cel de medicamente pe baza de plante medicinale si aromatice.
Un motiv graitor este cel al dorintei de eliminare a efectelor adverse pe care medicamentele clasice le prezinta.
De asemenea, luam in calcul si faptul ca exista o cerere permanenta de sute de tone de plante medicinale pentru export in Germania. Exista numeroase firme de profil din Europa de Vest care cauta tari cu un grad redus de poluare, cum este Romania, de unde isi aduc materia prima necesara.
Mai mult, si firme producatoare de suplimente alimentare din SUA solicita cantitati imense de plante medicinale si aromatice.
Iata si care sunt principalele plante medicinale si aromatice de mare interes pentru romani si pentru straini: coriandru, chimen, anason, fenicul, galbenele, craite, coada soricelului, musetel, armurariu, anghinare, echinacea, menta, salvie, cimbru de cultura, lavanda, mustar alb, schinduf, negrilica, sunatoare, valeriana, nalba de gradina, patlagina, mac de gradina, matraguna si nu numai.
Toate acestea sunt plante medicinale si aromatice pentru care exista cereri din ce in ce mai mari. Toate pot fi cultivate cu usurinta si in Romania si pot aduce profituri insemnate celor ce detin teren agricol potrivit sau intentioneaza sa achizitioneze unul.
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...