Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
3 sfaturi utile pentru infiintarea firmei tale de consultanta
Publicat de catre Www.clubideideafaceri.roNr. vizualizari: 10423 / Rating utilizatori: 3.95 din 42 voturi
Infiintarea unei firme de consultanta este una dintre cele mai des mentionate idei de afaceri printre tinerii antreprenori. Explicatia este una destul de logica: doar cu propria firma de consultanta iti poti folosi experienta si creativitatea asa cum doresti pentru a rezolva problemele cele mai complexe ale clientilor.
De asemenea, riscul de a intra in rutina cu o astfel de afacere este foarte scazut. Asta pentru ca, zilnic, pe usa firmei tale intra oameni care isi desfasoara activitatea in cele mai diverse domenii.
Daca te gandesti sa-ti infiintezi propria firma de consultanta, iata trei sfaturi care iti pot fi utile:
1. Fa-te cunoscut inainte de a avea propria afacere
In consultanta este vital sa fii „un nume”. Asigura-te ca oamenii te cunosc si ca, daca de maine hotarasti sa iti deschizi propria firma, ei vor veni dupa tine. Asigura-te ca, daca oamenii vor intreba de tine, se vor gasi cativa care sa le spuna cine esti si ce stii sa faci.
2. Cauta un asociat puternic
Daca nu esti atat de cunoscut pe cat ti-ai dori, dar stii ca esti priceput la ceea ce faci, cauta un partener de afaceri mai sus-pus, care sa te ajute sa iti construiesti un nume. Firma la care lucrezi ar putea fi un potential partener. Astfel, in loc de statutul de angajat ai putea sa il obtii pe cel de consultant. 3. Diferentiaza-ti serviciile
Analizeaza atent ceea ce fac ceilalti consultanti si actioneaza diferit, chiar daca asta inseamna pentru tine costuri mai mari de demarare. Nimeni nu o sa te tina minte daca esti unul dintre acei 100 de consultanti cu care a discutat.
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...