BlogulSpecialistului → Management si afaceri → Afaceri profitabile cu 11 specii de arbusti fructiferi
Cultivarea de arbusti fructiferi este una dintre putinele afaceri care au ramas inca practic neexploatate in Romania. Cererea este cat se poate de mare, mai ales in mediul urban, iar concurenta practic nu exista!
Usor de cultivat, fructele de padure continua sa fie o delicatesa si unele dintre acestea sunt considerate adevarate panacee. De fapt, aici este intreaga oportunitate a acestei afaceri.
7 argumente in favoarea unei afaceri cu catina, capsuni, coacaze
1. Sunt fructe care se obtin rapid, fara bataie de cap. Catina, catina alba, capsuni, coacaze, mure sunt fructe cautate pe piata, usor de distribuit la un pret avantajos.
2. Investitia intiala este nesemnificativa: Desigur depinde de cat teren dispuneti, de ce tip de arbusti doriti sa cultivati si de la ce nivel doriti sa demarati afacerea. Dar, spre exemplu, daca doriti sa porniti afacerea ca o activitate de weekend, cu 150 de euro va puteti asigura o cultura de 450 de arbusti fructiferi.
3. Este o activitate simpla si placuta.
4. Este profitabila. Fructele de padure - catina, catina alba, capsuni, coacaze - sunt foarte cautate si se vand destul de scump.
5. Concurenta nu exista. Catina, catina alba, zmeura, capsuni sau coacaze proaspete sa gasesc cu greu in piete si supermarket-uri si de cele mai multe ori pretul lor este foarte mare din cauza importului din alte tari.
6. Beneficiati de toate informatiile necesare demararii si dezvoltarii acestei afaceri.
7. Obtineti rapid si la un pret avantajos toate informatiile necesare acestei afaceri.
Ganditi-va la tufele de catina, coacaze, zmeura sau mure de pe marginea drumurilor de munte culese si comercializate la un pret 4 - 5 lei/paharel. Cati bani ati putea obtine daca ati cultiva doar zmeura si mure in propria curte? Iar daca mai plantati 2-3 arbusti de catina, 5-6 afini si cateva capsuni profitul este garantat.
In plus, puteti valorifica fructele in diferite forme: proaspete, gemuri, compoturi, dulceturi, sucuri naturale sau chiar vinuri.
De exemplu, cu 200 de euro puteti planta 350 de capsuni, 50 de zmeuri si 50 de arbusti de coacaz (negru sau rosu) sau 50 de muri fara spini. Practic, cu 200 de euro va asigurati o cultura de 450 de arbusti fructiferi.
Arbustii fructiferi se cultiva foarte usor. De ce ar trebui sa-i plantati si sa nu-i lasati sa creasca spontan? Motivul este foarte simplu: pentru ca prin cultura controlati si mariti productia de fructe.
" Vrem sa plantam in gradina: coacaze, zmeura catina, mure si afine. E o afacere de durata si nu vrem sa ne aruncam cu capul inainte. Lucrarea dvs. e foarte buna. Pentru incepatori, da raspunsuri la toate intrebarile. Apreciez initiativa de a pune in asa fel lucrurile, chiar ca un ghid. In ziua de astazi informatiile sunt valoarea lor in aur. " (Ardelean Gheorghe, mic intreprinzator)
Afla mai multe detalii despre cultivarea arbustilor fructiferi.