BlogulSpecialistului → Management si afaceri → Dosare de Afaceri: Sala de fitness
In mod sigur, importanta exercitiilor fizice nu mai trebuie explicata. Oamenii stiu cat de sanatos este sa faci miscare si multi cunosc deja foarte bine sentimentul de relaxare si de pofta de viata care apare dupa un antrenament fizic. Unele persoane, cele cu munca de birou in special, chiar simt adesea o nevoie acuta sa iasa din rutina zilnica si sa isi dezmorteasca putin oasele, ridicand greutati sau alergand, pur si simplu. Iar acestei nevoi i se adauga de cele mai multe ori si dorinta, generala, de a arata cat mai bine - o dorinta mai estompata, poate, pe timpul iernii, dar foarte prezenta vara, cand oamenii stiu ca urmeaza sa se dezbrace pe plaja. Dar unde sa faca miscare? Acasa, cu aparatele-minune promovate la emisiunile de teleshopping? In jurul blocului, sub privirile curioase ale vecinilor? In cel mai apropiat parc? Posibil, daca exista o motivatie foarte puternica. Dar solutia cea mai buna este totusi o sala de fitness - una curata, civilizata, usor accesibila, dotata cu echipamente de top si unde exista instructori care pot indruma competent orice incepator. O astfel de sala de fitness, amplasata chiar si la parterul unui bloc si avand nu mai mult de 100 mp, poate aduce un profit de cel putin 1.500 de euro lunar.
Salon de tatuaje
– nebunie,
teribilism, moda,
spirit al vremii… - imbinale pe toate intr-o afacere care-ti va aduce succesul si profitul garantat!
Informatii pe scurt
Ideea afacerii....sala de fitness destinata amatorilor
Situatia pietei....foarte buna. Interesul pentru exercitii fizice se mentine permanent la un nivel ridicat
Capital initial mediu.......15.000-20.000 de euro
Profit estimat........1.500 de euro/luna
Aspecte sensibile.......amplasamentul salii de fitness, conditiile oferite clientilor
Afacerea se recomanda...persoanelor pasionate de fitness, care cunosc bine oferta salilor deja existente
Traseul infiintarii unei sali de fitness este relativ simplu. In principiu, tot ce aveti de facut este sa gasiti un spatiu potrivit, sa il amenajati conform viitoarei sale destinatii, sa instalati echipamentele, sa angajati personalul necesar (patru-cinci oameni) si sa atrageti primii clienti, platitori de abonamente lunare.
Ati facut aceste lucruri (ca la carte)? Inseamna ca ati depasit cea mai grea si mai costisitoare etapa, pentru ca de acum incolo lucrurile se simplifica enorm: in continuare, nu mai trebuie decat sa pastrati intacte standardele de calitate cu care ati atras primii clienti si acestia vor recomanda sala si altora, fara ca pe dvs. sa va coste un leu. Iar volumul de munca va fi mult redus: intr-o afacere ca aceasta nu trebuie sa bagati lunar bani in marfa, ca in cazul comertului, si nici in materii prime, ca in cazul productiei, nu trebuie sa va bateti capul cu stocuri nevandabile si cu parteneri rau-platnici. Sala de fitness va produce singura bani si atata tot.
Sala de fitness: Principalul factor de succes
Cel mai important element pentru reusita unei astfel de afaceri il constituie conditiile pe care le oferiti clientilor. Oricat de mare ar fi interesul lor pentru exercitiile fizice, ei vor renunta in scurt timp sa frecventeze sala daca aceasta nu le ofera suficient spatiu (in sensul ca e aglomeratie si se lucreaza incomod), daca nu au un loc unde sa-si tina hainele de strada pe durata antrenamentului sau daca nu pot sa faca un dus la sfarsit. Ca sa nu mai vorbim de gradul de curatenie: o sala murdara, igrasioasa, neaerisita, in care aparatele au vopseaua sarita sau sunt chiar stricate creeaza o impresie dezastruoasa.
Puneti-va in locul clientilor. V-ar placea sa va calcati in picioare cu altii timp de o ora, o ora si jumatate, sa respirati un aer imbacsit, sa riscati sa luati vreo boala de piele si sa mai si dati bani pentru asta? In mod sigur, nu. Asadar...
Pentru mai multe detalii apasa aici