Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se majoreaza salariile bugetarilor si salariul minim pe economie in 2015
Nr. vizualizari: 113005 / Rating utilizatori: 4.86 din 7 voturi
Din data de 1 ianuarie 2015, cresc salariile bugetarilor iar salariul minim pe economie va creste, semestrial, cu 75 de lei, conform declaratiilor efectuate marti, de ministrul Muncii, Rovana Plumb.
''Guvernul Ponta, prin Ministerul Muncii, are in vedere majorarea salariilor functionarilor publici, indiferent daca vorbim de salariile autoritatilor publice locale sau centrale (...) Din iulie 2014 intra in vigoare legea ce aproba ordonanta Guvernului din 2013 privind indemnizatiile demnitatilor publice, primari, viceprimari. Tot ce inseamna functionari publici de la nivelul autoritatilor locale si centrale vor avea salariile majorate incepand cu 1 ianuarie 2015'', a spus Rovana Plumb, informeaza Agerpres.
"Pentru ca tot ce inseamna sistem bugetar, personal angajat, trebuie sa fie motivati, trebuie sa le fie respectata munca. Al doilea motiv este legat de faptul ca, prin cresterea salariului minim pe economie, masura introdusa de Guvernul Ponta, in acest moment la 850 de lei salariu minim pe economie sunt 15 clase de salarizare care sunt suprapuse, iar de 1 iulie 2014, ajungand salariul minim pe economie la 900 de lei, vom avea 29 de clase de salarizare suprapuse", a declarat Rovana Plumb, motivand necesitatea impunerii acestei masuri.
"Dupa ce vom avea discutii cu institutiile internationale, vom anunta care sunt cresterile salariale. In momentul de fata nu vreau sa arunc niste cifre, sa facem promisiuni, pana nu avem clar stabilit. Cand finalizam analiza vom comunica care vor fi cresterile salariale in sistemul bugetar (...) In 2016 am stabilit ca vom ajunge la salariul minim de 1.200 lei", a mai adaugat Ministrul Muncii, Rovana Plumb.
Referitor la sumele de bani necesare pentru a sustine majorarile anuntate, Rovana Plumb mentioneaza faptul ca acestea vor fi posibile pe fondul combaterii evaziunii fiscale si din cresterea colectarii la buget. De asmenea, o sursa pentru aceste majorari este si reducerea fiscalitatii de pe piata fortei de munca.
"Din iulie 2014 CAS va scadea cu 5% la angajator si se va scuti de impozit profitul care va fi reinvestit de companii. Aceste doua masuri vor putea, la nivelul angajatorilor, sa dea posibilitatea de a avea un venit mai mare si a putea crea mai multe locuri de munca. Determinant la cresterea salariilor contribuie si cresterea economica, de 3,8% in primul trimestru al acestui an (...) Cresterea medie a castigului salarial in primul trimestru al acestui an este de 5,5% fata de perioada similara din 2013", a aratat Rovana Plumb.
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
salariu grila de 983 ron in invatamantil preuniversitar ?