Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum realizam corect restructurarea posturilor pe timp de criza
Nr. vizualizari: 2927 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Nu este si nu va fi niciodata o sarcina simpla. Sa efectuezi in mod corect, legal, onest, eficient si rapid restructurarea posturilor pe timp de criza reprezinta o adevarata provocare. Din pacate, putini specialisti detin experienta solida in acest domeniu. De aici si numeroasele probleme care se ivesc odata cu inceperea unui proces pe care profesionistii din domeniul nu il cunosc in profunzime
Cateva intrebari care au nevoie de un raspuns clar:
3. Cum puteti transforma procedura colectiva complicata in procedura individuala simpla. Etapele corecte pentru fiecare din variante va sunt cunoscute? 4. Care sunt variantele care exclud concedierile individuale / colective?
5. Ce este de preferat: reducerea numarului de salariati sau doar reducerea temporara a timpului de lucru?
6. Cum faceti renuntarea la posturi/departamente? Dupa ce criterii?
7. Care sunt prevederile „neimportante” care pot anula procedura, cu consecinte financiare catastrofale
8. Cum va pot distruge instantele toata munca? 9. Cu ce probleme – altele decat cele de raporturi de munca - se confrunta managerul în caz de restructurare a posturilor?
10. Ce consecinte sociale comporta restructurarea posturilor –greva, contestatiile, sabotajul, procesele - cum le aplanati?
Va recomandam un ghid practic exceptional, realizat de un specialist in domeniu. Este o carte digitala pe care sa o consultati la nevoie, din care sa extrageti solutiile care va pot scapa de sanctiuni, probleme, litigii, amenzi.
Nu uitati! Informatia este cea mai pretioasa resursa a omului in prezent. Asigurati-va ca detineti cunostintele necesare pentru succes in departamentul dvs. de legislatia muncii si HR!
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...