Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autorizatia de functionare din punct de vedere SSM



Analizam prin randurile de mai jos cazul unei societati care a primit autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca in anul 2000 (anul infiintarii), iar acum doreste sa se extinda pe acelasi amplasament prin construirea unei noi hale de productie (acelasi domeniu de activitate). Vom stabili daca este necesara obtinerea unei noi autorizatii de functionare.

Angajatorul are obligatia sa obtina autorizatia de functionare din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati - potrivit art. 13 lit. c) din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si comletarile ulterioare.
 
Deoarece societatea dvs. desfasoara activitati de productie, autorizarea functionarii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca trebuie facuta in baza prevederilor din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, respectiv HG. nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si comletarile ulterioare.
 
Angajatorul trebuie sa isi asume responsabilitatea ca pentru activitatile declarate sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Aceasta obligatie este valabila si pentru noile conditii de functionare, respectiv pentru noua hala de productie.
 
Nu in ultimul rând, trebuie sa solicitati reautorizarea functionarii din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, având in vedere faptul ca legea in baza careia ati obtinut autorizatia de functionare in anul 2000 a fost abrogata.

Tags: autorizatia de functionaresecuritate si sanatate in muncalegea 319/2006


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Autorizatia de functionare din punct de vedere SSM
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

CITESTE RAPORTUL
SPECIAL
GRATUIT

7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR
"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"
Adauga adresa de email si vei primi
GRATUIT raportul special