Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Concediu de maternitate. Durata concediului de odihna
Publicat de catre Legislatiamuncii.roNr. vizualizari: 2434 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Vom afla in ce masura se acorda zile de concediu la revenirea la munca in conditiile in care salariata a fost in concediu pre si post-natal.
Solutia consultantului:
Perioada concediului pentru crestere copil asupra concediului de odihna va avea urmatoarele consecinte: in anul acordarii concediului crestere copil salariata va putea efectua un concediu de odihna proportional cu perioada lucrata din an, iar dupa incetarea acestui drept de asigurari sociale, in anul revenirii in serviciu se va aplica tot regula proportionalitatii.
In cazul in care salariata/salariatul a efectuat toate zilele de concediu de odihna in anul in care intra in concediu crestere copil in anul revenirii la serviciu din concediu crestere copil nu va mai beneficia de concediu de odihna.
In situatia in care persoana intra in concediu crestere copil fara a efectua nici o zi de concediu de odihna in anul revenirii in activitate va beneficia de concediul de odihna integral. Pentru perioada concediului pentru cresterea copilului nu se acorda concediu de odihna.
Cu privire la concediul de maternitate pre si post natal, pentru aceasta perioada salariata va beneficia de concediu de odihna.
Astfel, perioada de concediu medical nu afecteaza durata concediului de odihna, salariatul beneficiand de acelasi numar de zile de concediu de odihna de care ar fi beneficiat daca ar fi lucrat in perioada cat a fost in concediu medical.
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...