Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In ce conditii poate fi modificat salariul
Publicat de catre Legislatiamuncii.roNr. vizualizari: 2038 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Mai jos este prezentata procedura prin care un salariat poate primi o majorare salariala dupa numirea intr-o functie de conducere, fara a fi insa definitivat pe post in aceasta perioada.
Solutia consultantului:
Codul muncii nu reglementeaza insitutia "delegarii in functie de conducere".
Situatia expusa intelegem ca este reglementata de contractul colectiv de munca la nivel de unitate cu privire la care nu putem exprima o opinie cata vreme nu cunoastem clauzele acestuia iar conform art. 1.267 din Codul civil, clauzele se interpreteaza unele prin altele, dand fiecareia intelesul ce rezulta din ansamblul contractului.
Din punct de vedere al Codului muncii, elementele unui contract individual de munca pot fi modificate prin acordul partilor cata vreme contractul este in executare (nu a fost suspendat).
Astfel, conform art. 17 alin. (5) din Codul muncii , orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
In consecinta, daca contractul individual de munca nu este suspendat partile pot hotari modificarea elementelor acestuia inclusiv a salariului.
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...