Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Revocarea legala a deciziei de concediere
Nr. vizualizari: 2727 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Intrebare: Va rugam sa ne spuneti cum se procedeaza in situatia in care un salariat a primit Decizia de desfiintare a postului, insa in perioada de preaviz i s-a oferit un alt post in cadrul companiei, iar acesta a acceptat noul post. Ce se intampla cu decizia care i-a fost initial comunicata, in conditiile in care contractul de munca nu mai inceteaza? Se anuleaza decizia de desfiintare a postului?
Raspuns: Intrucat nici un text legal nu interzice revocarea deciziei de concediere, iar pe de alta parte decizia de concediere nu este un act, prin esenta, irevocabil. Actul prin care se anuleaza concedierea trebuie sa imbrace forma unei decizii.
Totodata, intrucat potrivit art. 41 alin. (1) din Codul muncii , contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor, modificarea functiei si a locului muncii (daca modificarea functiei presupune si modificarea locului muncii) se face prin inchierea unui act aditional.
Pe cale de consecinta, in situatia in care in perioada de preaviz, ca urmare a concedierii, salariatul accepta alta functie in cadrul aceleiasi unitati, angajatorul va proceda la revocarea deciziei de concediere printr-o decizie de revocare si la incheierea cu salariatul a unui act aditional la contractul individual de munca prin care se va modifica functia ocupata de respectivul salariat si, daca este cazul, a locului de munca.
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...