Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Intrebare: Ce se intampla in cazul in care, fiind in perioada de proba, am primit o notificare, insa de pe aceasta lipseste tribunalul competent unde pot sa fac contestatie. Este valida? Pot actiona in vreun fel?
Raspuns: Banuiesc ca va referiti la situatia in care angajatorul dispune concedierea pe parcursul perioadei de proba. In acest caz, conform art. 31 alin. 1 din Codul Muncii republicat, pe parcursul sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. Art. 62 alin 2 insa prevede ca decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.
Astfel, analizand cele doua articole, concluzia este aceea ca decizia de incetare CIM la initiativa angajatorului, emisa in perioada de proba, pentru a fi valida trebuie sa faca referire la tribunalul unde poate fi contestata si termenul in care aceasta poate fi efectuata. Includerea motivul incetarii in decizie nu este insa obligatorie, data fiind emiterea ei in perioada de proba.
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...