BlogulSpecialistului → Legislatia muncii → Salarizarea, negocierea contractului colectiv si economia romaneasca
"Nu mai trageti de aceasta economie, pentru ca se rupe!", spunea dl. Mugur Isarescu, citat de Mediafax, pe 1 noiembrie 2007. Realitatea acestor zile pare sa ii dea dreptate guvernatorului B.N.R. Imi aduc aminte ca si presedintele Romaniei a aratat in aceeasi perioada cu date oficiale ca economia nu va putea sustine cresterea pensiilor cu aproximativ 40%.
Guvernul discuta astazi in sedinta care a inceput la ora 10.30 doua proiecte de hotarare prin care ar urma sa se indexeze unele venituri ale populatiei (pensiile I.O.V.R, indemnizatiile lunare acordate persoanelor persecutate din motive politice, indemnizatiile ce se acorda invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi) si conditiile de acordare a unui ajutor lunar acordat sotului supravietuitor.
Nici in sectorul privat lucrurile nu sunt clare. Am discutat ieri cu unul dintre autorii nostri care este membru in comisia de negociere aContractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National in vigoare. Negocierea patronate-sindicate este „in aer”, iar sindicatele nu se dau batute si solicita un salariu minim de 700 de lei!
Nu inteleg de ce nu tinem cont de informatiile oficiale pe care le furnizeaza institutii ale statului (existau date certe ca majorarea pensiilor va da peste cap economia)... Nu inteleg de ce nu ne putem tine de cuvant (sindicatele au stabilit impreuna cu patronatele si Guvernul ca salariul minim negociat va fi acelasi cu salariul minim garantat in plata).
Care sunt argumentele pentru care sindicatele solicita un salariu minim de 700 lei? Care a fost cel mai solicitat beneficiu extrasalarial in 2007? Care sunt calitatile pentru care muncitorii romani sunt foarte doriti in strainatate?
De ce ? Tovarasul Isarescu nu zice de salariile parlamentariilor, politistiilor, securistilor si a acestor mafioti din justitie.
De ce statul se le dea salarii foarte mari acestor categorii care tot nu fac nimica. Mai ales aceatst ajustitie corupta si mafioata, daorita careia statul pierde procese la CEDO si nimeni nu plateste. Dac am trai intr-un stat civilizat si democart acesti bani trebuiau recuperati de la judecatori, procurori nu de la bugetul de stat. Dar mai este distanta mare pana la democratie in Romania. Daca acesti mafioti din justitie ar plati ,nu am mai pierde procese la CEDO, si l-am vedea arestat si pe Nastase, Basescu si toata mafia asta din politica in frunte cu acest Tov. Basescu.