Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce este si de ce au firmele nevoie de HACCP?
Publicat de catre Www.clubideideafaceri.roNr. vizualizari: 3314 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
HACCP reprezinta abrevierea de la „Hazard Analysis & Critical Control Point” si se traduce prin „Analiza hazardelor si a punctelor critice de control”. HACCP reprezinta un sistem de preventie pentru siguranta alimentelor, a produselor cosmetice si a medicamentelor.
Aplicarea sistemului HACCP implica:
- Identificarea riscurilor contaminarii
- Evaluarea riscurilor
- Determinarea Punctelor Critice de Control (CCP)
- Stabilirea standardelor si a limitelor critice pentru fiecare CCP
- Stabilirea sistemului de monitorizarea a PCC
- Stabilirea de actiuni corective, in cazul in care un anumit PCC nu mai este sub control
- Stabilirea documentelor si inregistrarilor adecvate
- Stabilirea procedurilor de verificare a eficacitatii sistemului HACCP
De ce aveti nevoie de HACCP?
Pentru obtinerea autorizatiei sanitare veterinare de functionare, emisa de catre Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Judetene, companiile trebuie sa faca dovada implementarii sistemului HACCP.
Pe langa aceasta conditie impusa de legea in vigoare, companiile pot obtine o serie de alte beneficii de pe urma implementarii sistemului HACCP, precum:
- un mai bun autocontrol in siguranta produselor;
- cresterea increderii clientilor in produsele companiei;
- imbunatatirea conditiilor de munca ale angajatilor;
- scaderea incidentele ce implica raspunderea juridica a societatii.
Consultanti specializati va pot ajuta in evaluarea procesele societatii si in elaborarea si implementarea unui sistem HACCP.