Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Actualizare Declaratia 100. Ce nu declaram in D100?
Nr. vizualizari: 3586 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
La data de 19 mai 2014, a fost actualizata Declaratia 100 in format PDF.
Atentie! Impozitul pe venitul realizat din arenda NU SE MAI DECLARA IN DECLARATIA 100, acesta declarandu-se in declaratia 112.
Au fost introduse urmatoarelor obligatii:- impozitul pe constructii prevazut la art. 296^33 si 296^36 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;- taxa de autorizare/taxa de licenta din domeniul jocurilor de noroc.
Declaratia 100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat, conform OPANAF 123/ 29.01.2014, se completeaza de platitorii de impozite, taxe si contributii sociale carora le revin obligatii de plata la bugetul stat.
Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.
Pentru declararea unei obligatii de plata, pentru aceeasi perioada de raportare, nu se utilizeaza simultan mai multe metode de depunere a declaratiilor fiscale. in situatia in care, platitorul de impozite sau taxe a utilizat pentru aceeasi obligatie de plata si aceeasi perioada de raportare mai multe metode de depunere, va fi inregistrata prima declaratie depusa, conform legii.
In situatia in care, in declaratia privind o perioada de raportare, depusa la organul fiscal competent, nu au fost cuprinse toate impozitele sau taxele pentru care este prevazuta, conform legii, obligatia declararii acestora, platitorul depune un formular referitor la aceeasi perioada de raportare, pentru impozitele sau taxele nedeclarate initial. Data depunerii acestui formular se stabileste in conformitate cu prevederile legale.
Semnarea declaratiilor se realizeaza prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...