Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mugur Isarescu considera fiscalitatea ca fiind mai impovaratoare in ultimii ani
Nr. vizualizari: 2444 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu este de parere ca fiscalitatea a crescut in ultimii doi ani.
Acesta a mai subliniat ca este mai dificil sa dezvolti o afacere in Romania, declarand: "Nu mi-am schimbat parerea ca este greu sa faci afaceri in Romania. Mi se pare chiar mai greu. Parca nu s-a usurat. intr-un trimestru am platit 3 miliarde de lei vechi catre stat. Mi se pare chiar prea mult, poate ca este o perceptie si poate ca sunt subiectiv. Dar nici chiar asa. Una-doua, ba impozit pe aia, ba pe profit, poate ne usureaza acum cu profitul neinvestit. Cand mi-a zis cat trebuie sa plateasca firma impozitul pe profit aproape ca i-am inchis telefonul in nas contabilului", citeaza Mediafax.
De asemenea, guvernatorul BNR considera ca lucrurile vor capata o influenta pozitiva datorita reducerea CAS si scutirii de impozit pe profitul reinvestit.
Acesta a declarat si ca Romania a trait o a doua corectie fiscala majora, dupa Grecia:
"Eu n-am trait pana acum (...) O corectie masiva. in plan extern de la 14 la 1%. De peste 12 procente, cresterea economica pe cativa ani. S-a simtit in nivelul de trai, cum sa nu se simta, a crescut datoria externa (...) tara si-a vazut de treaba. Dincolo de dezbaterile politice, acordurile au fost duse la capat (...) Cineva trebuie sa plateasca, aceste imprumuturi, aceste ajustari. Eu nu ma consider si nici pe ceilalti care au platit, ca sunt turcul", a spus Isarescu.
Totodata, informeaza Mediafax, Isarescu a mentionat ca pana la finele anului BNR va achita aproape intreg imprumutul de la FMI, din care mare parte deja a fost platit fara efecte si "lacrimi", urmand ca in 2015 sa ramana de rambursat in jur de 1 miliard de euro, "un mizilic".
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...