Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TVA de 5%, de la 1 ianuarie 2015
Nr. vizualizari: 2368 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Alex Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, noteaza, cu privire la desfasurarea noilor propuneri de reducere de TVA la carne:
"Trebuie sa ne asumam realist o foaie de parcurs. Vor fi europarlamentarele si este limpede ca in urmatoarele 30-45 de zile, politicienii vor fi putin dispusi sa aiba un dialog pe teme tehnice cum este scaderea TVA.
Urmeaza misiunea FMI din vara, iar pana atunci exista suficient timp pentru ca noi, asociatiile, impreuna cu partenerii nostri Camera Consultantilor Fiscali si Asociatia Marilor Retele de Supermarketuri sa construim un document de suport.
Va fi o prima interventie a guvernantilor catre partenerii internationali. Asteptam sa se concretizeze intr-o masura in cursul toamnei si ne-am dori ca, de la 1 ianuarie 2015, sa avem TVA de 5%", citeaza Agerpres.
In acelasi timp, Alex Jurconi a explicat care sunt avantajele aducerii de carne din Ungaria. Mentionam faptul ca in Ungaria, se aplica TVA de 5% la carne: "Intrebarea noastra este cat mai poate industria carnii din Romania sa mai suporte aceasta presiune fantastica a taxelor pe valoare adaugata. Practic, acelasi cost de productie il are atat producatorul roman cat si cel maghiar, tehnologiile sunt uniforme, dar noi trebuie sa suportam o valoare adaugata atat de importanta pe produsul nostru.
O scadere de TVA ar putea genera o promisiune de pret. Scaderea TVA de la 24% la 5% inseamna 19 puncte procentuale relative la valoarea adaugata. Aceste 19 puncte reprezinta, de fapt, in pretul final 15%, iar 15% potentiala reducere de pret genereaza suficienta marja ca noi procesatorii, comerciantii si producatorii sa putem sa ne ajustam valorile, respectiv vanzarea, iar pe lant sa se obtina preturi mai mici pentru consumatori, venituri mai bune pentru noi si venituri mai mari la buget", citeaza Agerpres.
In luna iunie vor avea loc noi dezbateri cu privire la aceste subiecte. Agerpres mai mentioneaza faptul ca statul pierde anual mai mult de 450 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne si produse din carne.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...