Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum vom folosi Dosarul Electronic de Sanatate?
Nr. vizualizari: 2632 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Conform celui mai nou comunicat emis de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Dosarul Electronic de Sanatate este in etapa finala de implementare a proiectului (DES).
Prin intermediul acestui proiect, medicii si cetatenii vor avea posibilitatea de acces la sistemul informatic al DES.
Pana in prezent, au fost initiate mai mult de 130.000 de dosare electronice, sistemul DES fiind accesat de mai mult de 3.000 de medici si de peste 50 de spitale care s-au conectat cu succes.
Mai mult, conform comunicatului, in aceasta etapa s-au facut si se vor mai face pregatiri pentru ca acest sistem sa fie extins pentru toti cetatenii din Romania, incepand cu a doua jumatate a acestui an.
In mod concret, fiecare cetatean al Romaniei va detine propriul dosar de sanatate. Sistemul DES va contribui la cresterea calitatii actului medical.
Astfel, pacientii nu vor mai trebui sa se prezinte la medic pentru a explica acestuia intregul istoric medical. Datele vor fi disponibile in DES: trimiteri, retete, consultatii medicale, diagnostice, spitalizari, antecedente etc.
DES este un sistem dedicat pacientului si medicului deopotriva, in care datele medicale sunt pastrate in deplina siguranta si confidentialitate.
Portalul DES este accesibil la adresa www.des-cnas.ro si contine o sectiune dedicata celor mai frecvente intrebari referitoare la utilizarea sistemului atat de medici, cat si de pacienti (http://www.des-cnas.ro/wps/portal/cnas/FAQ ).
Pe site-ul CNAS (www.cnas.ro) se gasesc materialele de prezentare ale DES si ghidurile de utilizare a sistemului, la sectiunea Dosarul Electronic de Sanatate.
Proiectul informatic DES se desfasoara pe parcursul anilor 2013 - 2014 conform calendarului stabilit si are o valoare de 81,74 mil. lei (18,5 mil. euro) fara TVA, din care 81,62% finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 18,38% co-finantare nationala de la bugetul de stat.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...