Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Declaratia 311. In ce conditii se depune de catre contribuabili?
Publicat de catre Contabilul.roNr. vizualizari: 1996 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Redam mai jos conditiile care ne obliga sa depunem Formularul 311 "Declararea taxei pe valoarea adaugata colectata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal".
1. Persoana impozabila al carei cod de TVA a fost anulat din oficiu de organul fiscal conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal:
- pentru a declara TVA care trebuie platita, care a fost colectata prin facturarea cu TVA a operatiunilor taxabile desfasurate incepand cu data anularii codului de TVA si pana la data reinregistrarii in scopuri de TVA (inclusiv pentru livrarile de bunuri prin organele de executare silita
- plata TVA colectata se face de organul de executare), precum si pentru achizitiile de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt persoane obligate la plata TVA (de exemplu: achizitii intracomunitare de bunuri, servicii intracomunitare primite, achizitii de bunuri supuse taxarii inverse conform art. 160), pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea TVA.
- a se vedea materialul informativ "Situatii in care organul fiscal anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA a persoanei impozabile", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati".
2. Persoana impozabila al carei cod de TVA a fost anulat din oficiu de organul fiscal conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau la cerere conform art. 153 alin. (9) lit. g) si care a aplicat sistemul TVA la incasare:
- pentru a declara TVA care trebuie platita, care a fost colectata pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii efectuate inainte de anularea codului de TVA, dar a caror exigibilitate intervine in perioada incepand cu data anularii codului de TVA si pana la data reinregistrarii in scopuri de TVA, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea TVA.
- a se vedea materialul informativ "Ajustarea TVA dedusa la iesirea din evidenta ca platitor de TVA la cerere"si "Situatii in care organul fiscal anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA a persoanei impozabile", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati".
TVA-ul de plata rezultata se plateste in contul 20.10.01.01.01 "TVA incasata pentru operatiuni interne".
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...