Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Informatii utile referitoare la Declaratia de patrimoniu si de venituri
Publicat de catre Fiscalitatea.roNr. vizualizari: 2345 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Oferim, prin cele ce urmeaza, continutul Ordinului privind stabilirea modelului declaratiei de patrimoniu si de venituri, precum si a elementelor de patrimoniu si de venituri ce trebuie declarate de persoana fizica supusa verificarii situatiei fiscale personale.
Avand in vedere dispozitiile art. 109^1 alin. (5^1) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 109^1 alin. (5^2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice, emite prezentul ordin.
Art. 1 - (1) Elementele de patrimoniu care se declara de catre persoana fizica supusa verificarii situatiei fiscale personale sunt urmatoarele:
a) bunuri imobile: terenuri, cladiri, alte bunuri imobile;
b.1) mijloace de transport (terestre/navale/aeriene) inmatriculate/inregistrate, potrivit legii;
b.2) bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica, antichitati, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural national sau universal, a caror valoare de achizitie insumata depaseste 15.000 lei;
b.3) animale, inclusiv animale de rasa sau care participa la competitii/curse, a caror valoare insumata depaseste 15.000 lei;
c) active financiare:
c.1) conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire si investire;
c.2) plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate;
d) alte bunuri, titluri si/sau detineri a caror valoare individuala depaseste 10.000 lei;
e) polite de asigurare, cu exceptia asigurarilor de raspundere civila auto;
f) cheltuieli:
f.1) cheltuieli personale;
f.2) cheltuieli cu persoanele aflate in intretinere;
g) datorii.
(2) Elementele de patrimoniu prevzute la alin. (1) se declara pe fiecare categorie, indiferent de locul situarii sau realizarii, in tara ori in strainatate.
Art. 2 - (1) Elementele de venituri care se declara de catre persoana fizica supusa verificarii situatiei fiscale personale sunt urmatoarele:
a) venituri realizate pentru care se aplica regimul de retinere la sursa a impozitului;
b) venituri realizate care nu sunt impozabile;
c) venituri scutite de impozit, potrivit legii.
(2) Elementele de venituri prevazute la alin. (1) se declara pe fiecare categorie si sursa de venit, indiferent daca sunt obtinute in tara sau in strainatate.
Art. 3 - Modelul si continutul formularului "Declaratie de patrimoniu si de venituri" sunt prevazute in Anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...