Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Debitor radiat. Scoaterea din evidenta contabila a unei creante neincasate
Publicat de catre Contabilul.roNr. vizualizari: 4145 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Vom stabili prin randurile de mai jos care este procedura care se aplica in cazul unui debitor radiat, pentru a face scoaterea din evidenta a creantei.
Vom vedea daca este suficienta listarea de pe ANAF privind starea unei persoane juridice care are mentiunea "Dizolvare cu Lichidare (Radiere) din 2012 " in vederea scoaterii din evidenta contabila a creantei sau daca va fi nevoie sa se obtina un certificat constatator cu starea firmei si de la O.N.R.C.
Potrivit punctului 187 din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a CEE creantele ale caror termene de incasare au fost prescrise pot fi scazute din evidenta si in lipsa disparitiei debitorului, daca creditorul demonstreaza ca a intreprins toate demersurile legale pentru incasare.
Astfel, pentru scoaterea din evidenta a unei creante neincasate este suficienta orice dovada care sa ateste imposibilitatea incasarii acesteia.
Prin urmare, scaderea din evidenta a creantelor neincasate este cu atat mai justificata in cazul disparitiei debitorului, imprejurare ce poate fi dovedita cu orice mijloace de proba, inclusiv o listare a informatiilor disponibile de pe site-urile institutiilor oficiale, cum este ANAF care sa ateste radierea debitorului persoana juridica.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...