Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Declaratia 600. Completare si depunere
Publicat de catre Contabilul.roNr. vizualizari: 3338 / Rating utilizatori: 4.7 din 5 voturi
Formularul 600 "Declaratie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii" se completeaza si se depune de urmatoarele categorii de contribuabili:
- intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale;
- membrii intreprinderii familiale;
- persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice;
- persoanele care realizeaza venituri din profesii libere;
- persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla;
Nu au obligatia depunerii declaratiei persoanele care sunt asigurate in sistemul public de pensii, conform art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) - c), pct. II, III si V din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele asigurate in sisteme proprii de asigurari sociale neintegrate in sistemul public de pensii, precum si cele care au calitatea de pensionari.
Formularul se utilizeaza pentru declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale.
Venitul baza de calcul este venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig.
Completare si depunere
Declaratia 600 se completeaza in doua exemplare, de catre contribuabili sau de catre imputernicitii acestora, inscriind corect, complet si cu buna credinta informatiile prevazute de formular. Originalul se depune la organul fiscal competent iar copia se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia.
Organul fiscal competent este organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla adresa unde contribuabilul isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu.
Declaratia privind venitul asigurat la sistemul public de pensii poate fi modificata de contribuabil din proprie initiativa, prin depunerea unei declaratii rectificative, bifandu-se cu X casuta aflata pe prima pagina a formularului. Declaratia rectificativa se completeaza inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute de formular, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.
Declaratia 600 se depune, pe suport hartie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin celelalte metode prevazute de lege.
Data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta dupa caz.
Important! Declaratia se poate depune si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in acest caz data depunerii declaratiei fiind data inregistrarii acesteia pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor, cu conditia validarii continutului declaratiei.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Bună ziua,
Va rog frumos sa ma sfătuiți.
Sunt PFA și contabila mea a interpretat greșit plafonarea CAS și mi-a bifat la 26.5 cota pt 2016 și 2017. Astfel acum când s-a calculat regularizarea pe 2016 m-am trezit cu o suma uriașă de plata. Cum pot remedia greșeală și depune rectificativa la 600 cu 10.5%CAS??
Va rog frumos sa îmi raspundeti
Multumesc
+
Adauga propriul comentariu aici
CITESTE RAPORTUL SPECIAL GRATUIT
"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Va rog frumos sa ma sfătuiți.
Sunt PFA și contabila mea a interpretat greșit plafonarea CAS și mi-a bifat la 26.5 cota pt 2016 și 2017. Astfel acum când s-a calculat regularizarea pe 2016 m-am trezit cu o suma uriașă de plata. Cum pot remedia greșeală și depune rectificativa la 600 cu 10.5%CAS??
Va rog frumos sa îmi raspundeti
Multumesc